"Ασεμνο" σκαλιστό άγαλμα σε αγγλικανική εκκλησία γίνεται viral

Επί 800 χρόνια κρεμόταν απαρατήρητο πάνω από το ποίμνιο
Κοντινή λήψη του διαβόητου σκαλιστού στην εκκλησία των Αγίων Πάντων
Κοντινή λήψη του διαβόητου σκαλιστού στην εκκλησία των Αγίων Πάντων
Tweet Update Chart

Για πολλά χρόνια ήταν κρυμμένο ανάμεσα στα δοκάρια και περνούσε απαρατήρητο από το ποίμνιο που καθόταν από κάτω.

Πριν από λίγο καιρό όμως, η εικόνα ενός πολύ «άτακτου» σκαλιστού αγάλματος στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στο Χέρεφορντ έγινε viral!

Πρόκειται για ένα άσεμνο ξυλόγλυπτο στο οποίο ένας άντρας κρατά τα πόδια του σε στάση όπου μας δείχνει τα γεννητικά του όργανα.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον μέσο κοινωνικής δικτύωσης Reddit και πολύ γρήγορα προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες. Πλέον κοινοποιείται από χιλιάδες άτομα σε πλατφόρμες, όπως το Twitter και το Facebook, ενώ μέχρι και η “fact checker” ιστοσελίδα Snopes χρειάστηκε να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά του.

Το επίμαχο ξυλόγλυπτο
Το επίμαχο ξυλόγλυπτο
herefordtimes

Η εκκλησία των Αγίων Πάντων είναι η μεγαλύτερη στο Hereford και έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο κτήριο Βαθμού II στον Κατάλογο Εθνικής Κληρονομιάς του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ενορία ιδρύθηκε στις αρχές του 10ου αιώνα μ.Χ. και καταχωρήθηκε στο Doomsday Book του Γουλιέλμου του Κατακτητή το 1086 μ.Χ.

Το αμφιλεγόμενο σκάλισμα των γεννητικών οργάνων έγινε γνωστό στο κοινό στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν ο Άγγλος συγγραφέας μαγειρικής και εστιάτορας Bill Sewell άνοιξε το καφέ του στην εκκλησία. Μια νέα γκαλερί καθισμάτων που χτίστηκε πάνω από την κουζίνα του καφενείου προσέφερε στους επισκέπτες μια πανοραμική θέα του επίμαχου σκαλίσματος.

Σύμφωνα με τη Sun, ο άντρας στο σκάλισμα έχει το παρατσούκλι Seamus «O’Toole» και αποτελεί δημιούργημα ενός δυσαρεστημένου χαράκτη του μεσαίωνα.

Το σκάλισμα βρέθηκε στο επίκεντρο το 1998, σύμφωνα με τη Birmingham Mail, η οποία ανέφερε ότι ένας «επιχειρηματικός εφημέριος», ο πατέρας Andrew Mottram, πρότεινε τη δημιουργία εσόδων από τη φιγούρα πουλώντας την σε
μορφγή καρτ -ποστάλ. Ωστόσο το σχέδιο του απορρίφθηκε από το συμβούλιο της ενορίας.

Πηγή: Herefordtimes

Popular in the Community