ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/09/2020 14:28 EEST | Updated 04/09/2020 14:32 EEST

Αθήνα σε Τσαβούσογλου: Από την αγωνία του βαφτίζει "συνομιλίες" μια πρόταση του ΝΑΤΟ

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε πως η Ελλάδα λέει ψέματα για τις δηλώσεις του ΓΓ και πως αρχικά συμφώνησε σε διάλογο και μετά έκανε πίσω.

ASSOCIATED PRESS

“O Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, στην αγωνία του να μετακινήσει το επίκεντρο της συζήτησης από την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας, βάφτισε ως «συνομιλίες» μια πρόταση του ΝΑΤΟ σε τεχνικό επίπεδο για τη μείωση της έντασης που προκαλεί η ίδια η Τουρκία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου” σχολιάζουν διπλωματικές πηγές στην Αθήνα μετά και τις νέες δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Ο τελευταίες σε δηλώσεις τουν στην κυβερνητικά προσκείμενη εφημερίδα Yeni Safak υποστηρίζει πως ”Η Ελλάδα είπε ψέμματα σχετικά με τις δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ” τονίζοντας πως η Αθήνα αρχικά συμφώνησε και μετά υπαναχώρησε. ”Στην πραγματικότητα η Ελλάδα ψεύδεται και όχι ο ΓΓ το ΝΑΤΟ” αναφέρει. 

Διπλωματικές πηγές προσθέτουν πως πως ”Ευχής έργο θα ήταν [σ.σ. ο Τσαβούσογλου] να επεδείκνυε τον ίδιο ενθουσιασμό και για το πολιτικό διακύβευμα που είναι η ανάγκη τερματισμού των τουρκικών προκλητικών ενεργειών και η απόσυρση του Oruc Reis και των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία με όρους αναφοράς το Διεθνές Δίκαιο ( και όχι την απόπειρα επιβολής τετελεσμένων). Είναι κρίμα που η Τουρκία αρνείται πεισματικά να το κατανοήσει”.

Επίσης ο κ.Τσαβούσογλου σε δηλώσεις στην ίδια εφημερίδα τόνισε πως «Αυτός που πιστεύει πως έχει δίκιο δεν αποφεύγει τον διάλογο. Η Ελλάδα γνωρίζει πως έχει άδικο. Οι ευρωπαϊκές χώρες το γνωρίζουν επίσης» και σημείωσε πως η Τουρκία είναι πάντα έτοιμη για διάλογο αλλά υπό προϋποθέσεις. 

Επίσης στράφηκε κατά της Γαλλίας λέγοντας πως «ενθαρρύνει» την Ελλάδα και ότι δρα με τρόπο «υστερικό» και κατέληξε: «Συμβουλεύουμε τη Γαλλία να εγκαταλείψει αυτή την υστερική στάση που δεν χρησιμεύει σε τίποτε. Αποτελούμε μέρος του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ. «Η Γαλλία θα έπρεπε να έρθει να συζητήσει μαζί μας το πώς θα δουλέψουμε μαζί. Μια τέτοια στάση θα ήταν προς όφελος όλων».

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post