ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/05/2016 19:08 EEST | Updated 09/05/2016 19:08 EEST

ΕΠΟ: «Κανονικά ο τελικός την Κυριακή στις 20:30»

sport24

Αποφασισμένη να γίνει κανονικά ο τελικός Κυπέλλου την Κυριακή (15/5, 20:30) ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ είναι η ΕΠΟ.

Για το λόγο αυτό έστειλε έγγραφο σε ΟΤΕ, αστυνομία, ομάδες, ΚΕΔ και ΟΑΚΑ, ενημερώνοντας ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί, όπως άλλωστε αποφάσισε η ίδια το περασμένο Σάββατο (7/5) σε έκτακτη συνεδρίαση του προεδρείου της.

Από το υπουργείο λένε πως ισχύει κανονικά η απόφαση που έχει παρθεί για αναβολή δέκα ημερών έπειτα από την εισήγηση της ΔΕΑΒ και την αδυναμία της αστυνομίας να εξασφαλίσει ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθούν περαιτέρω, για να έρθει η απάντηση από το Πάρκο Γουδή:

«Ακόμη και σύμφωνα με το νόμο, ο υπουργός δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει το χρονικό όριο το οποίο θα γίνει ο αγώνας, ούτε να ορίζει τον χρόνο της αναβολής. Μπορεί μόνο να αναβάλλει ή όχι. Ο ορισμός του αγώνα γίνεται από την διοργανώτρια». Επίσης, από την Ομοσπονδία τόνιζαν ότι μόνο η Αστυνομία μπορεί να "μπλοκάρει" την διεξαγωγή του τελικού.

Συν τις άλλοι από την ΕΠΟ υποστηρίζουν ότι υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό με το ΟΑΚΑ για τον τελικό του Κυπέλλου, όπως γίνεται κάθε χρόνο και αυτό είναι η απάντηση προς την πλευρά του υπουργείου ότι το ΟΑΚΑ είναι κρατικό γήπεδο και ότι δεν θα μπορεί να παραβιάσει την απόφαση του Σταύρου Κοντονή.

Πηγή sport24.gr