ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/07/2016 14:35 EEST | Updated 24/07/2016 19:03 EEST

Η ΔΟΕ δεν απέκλεισε τη Ρωσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

ASSOCIATED PRESS
FILE - In this Feb. 18, 2014 file photo, a Russian skating fan holds the country's national flag over the Olympic rings before the start of the men's 10,000-meter speedskating race at Adler Arena Skating Center during the 2014 Winter Olympics in Sochi, Russia. The IOC's ruling 15-member executive board will meet Sunday, July 24, 2016 via teleconference to weigh the unprecedented step of excluding Russia as a whole from the 2016 Rio Olympic Games because of systematic, state-sponsored cheating. (AP Photo/David J. Phillip, file)

Η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ αποφάσισε να μην αποκλειστεί εξολοκλήρου η αποστολή της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Παράλληλα, πετάει το μπαλάκι στις Παγκόσμιες Ομοσπονδίες καθώς εκείνες θα είναι που θα αποφασίσουν τελικά εάν θα αγωνιστούν οι Ρώσοι αθλητές στα αγωνίσματα τους. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη υπάρχει ο αποκλεισμός των αθλητών του στίβου, ενώ μετά από αυτή την εξέλιξη είναι πιθανό και άλλες Ομοσπονδίες να σκεφτούν σοβαρά να αποβάλουν τους Ρώσους αθλητές.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της ΔΟΕ με τους όρους και τις προϋποθέσεις με την οποία θα μπορούν οι αθλητές να συμμετάσχουν στους Αγώνες. Εκείνο που μοιάζει να είναι σίγουρο είναι πως όλοι οι Ρώσοι οι οποίοι στο παρελθόν είχαν βρεθεί θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ δεν θα αγωνιστούν στο Ρίο σε κανένα άθλημα.

Επιπρόσθετα θα υπάρχουν και άλλα κριτήρια τα οποία θα πρέπει να πληρούν οι Ρώσοι αθλητές τα οποία θα γίνουν και αυτά γνωστά σε συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει ο Τόμας Μπαχ.

Πηγή: sport24.gr

Sponsored Post