ΔΙΕΘΝΕΣ
05/03/2019 12:04 EET | Updated 05/03/2019 12:05 EET

Αυστραλία: Εφηβος τρώει ζωντανό ένα οπόσουμ ενώ οι φίλοι του βιντεοσκοπούν

Επιδημία επιθέσεων εναντίον οπόσουμ στην Αυστραλία.

RSPCA

Μία ταραντούλα σε μέγεθος πιάτου, που πιάνει και καταβροχθίζει ένα οπόσουμ στη ζούγκλα του Αμαζονίου, είναι βέβαιο ότι υπακούει στο ένστικτο επιβίωσης.

Ενας έφηβος από την Αυστραλία, που πιάνει και τρώει κομάτια από ένα ζωντανό οπόσουμ, ενώ οι φίλοι του τραβάνε βίντεο και το ανεβάζουν στα social media, είναι βέβαιο ότι υπακούει στο ένστικτο που κάνει τους ανθρώπους το πιο επικίνδυνο είδος ζώου στον πλανήτη Γη.  

Συνέβη στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας και σύμφωνα με την τοπική Εταιρεία Προστασίας Ζώων, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τέσσερα παρόμοια κρούσματα, όλα με δράστες εφήβους και θύματα τα μικρά, μαρσιποφόρα θηλαστικά. Τα σχετικά βίντεο βρέθηκαν στα social media και προωθήθηκαν στις αρχές από εξοργισμένους πολίτες. 

Το χειρότερο απ′ όλα δείχνει έναν έφηβο να δαγκώνει και να τρώει κομάτια του ζώου, το οποίο είναι προφανώς ζωντανό, ενώ οι φίλοι του τον ενθαρρύνουν φωνάζοντας. 

Σύμφωνα με τις αρχές του Κουίνσλαντ, ένα άλλο βίντεο δείχνει ένα οπόσουμ που πιάστηκε σε δίχτυ και παραδόθηκε σε μία αγέλη σκύλων που το ξέσκισαν κυριολεκτικά. 

Η Αστυνομία ερευνά τα δύο αυτά περιστατικά, ενώ για άλλα δύο, που συνέβησαν τον Φεβρουάριο, έχουν γίνει συλλήψεις, καθώς υπάρχουν και βίντεο και φωτογραφίες.

Στη μία περίπτωση, ένας άνδρας έπιασε ένα οπόσουμ, το σκότωσε χτυπώντας το με δύναμη πάνω σε έναν τοίχο και στη συνέχεια το πέταξε στους θάμνους. Ο δράστης αντιμετωπίζει κατηγορίες για κακοποίηση ζώου και θα δικαστεί στις 12 Μαρτίου. 

Στην άλλη περίπτωση, μία γυναίκα 24 ετών θα βρεθεί απέναντι στην Δικαιοσύνη στις 11 Μαρτίου, καθώς φωτογραφήθηκε με όπλo και ένα οπόσουμ το οποίο είχε σκοτώσει.

RSPCA

Πηγή: The Guardian.