Δεν τρώτε αβγά; Τρία υποκατάστατα για τη ζαχαροπλαστική

Δεν τρώτε αβγά; Τρία υποκατάστατα για τη ζαχαροπλαστική
ingredients for making pancakes or cake - flour, egg, butter, milk on the old wooden background. top view. rustic or rural style. background with free text space. Ingredients for the dough.
KucherAV via Getty Images
ingredients for making pancakes or cake - flour, egg, butter, milk on the old wooden background. top view. rustic or rural style. background with free text space. Ingredients for the dough.

Τα αβγά στις συνταγές είναι συνήθως πρόβλημα για όσους είναι vegan. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν υποκατάστατα. Όπως αναφέρει το Pure Wow, υπάρχουν μάλιστα τρία τρόφιμα με τα οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αβγά. Ποια είναι αυτά;

Flax «eggs»

Αυτά τα αβγά δεν είναι ακριβώς αβγά, αλλά θα συναντήσετε αυτόν τον όρο σε πολλές vegan συνταγές. Κάθε κανονικό αβγό, αντιστοιχεί σε μία κουταλιά της σούπας τριμμένο λιναρόσπορο και τρεις κουταλιές της σούπας νερό. Και αυτό είναι ένα Flax «egg».

Μπανάνα λιωμένη

Ένα αβγό αντιστοιχεί σε 1/4 φλιτζ. λιωμένη μπανάνα (περίπου μισή μπανάνα). Το καλό με την μπανάνα είναι ότι δίνει υγρασία και άρωμα στα γλυκά. Το κακό είναι ότι αν δεν σας αρέσει η μπανάνα, τότε αυτή η επιλογή δεν είναι για εσάς.

Λιωμένο μήλο

Όσοι δεν προτιμούν τη μπανάνα υπάρχει πάντα και η λύση του λιωμένου μήλου. Για κάθε κανονικό αβγό θα χρειαστείτε 1/4 φλιτζ, μήλο χτυπημένο στο Multi.