ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23/08/2019 12:51 EEST | Updated 23/08/2019 12:52 EEST

Α.Γεωργιάδης: Νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος

Τι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για το Ελληνικό και τις υπόλοιπες επενδύσεις στην Ελλάδα.

EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τις αλλαγές που φέρνει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα ανέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Οπως είπε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο capital.gr, το νομοθέτημα αυτό αλλά και σειρά επόμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών θα συνθέσουν μια Ελλάδα που θα δείχνει ότι το επιχειρηματικό κλίμα έχει βελτιωθεί. Διαφορά που θα φανεί στους διεθνείς δείκτες αλλά και στον μέσο Eλληνα σε επίπεδο απασχόλησης, και όχι μόνο στον δείκτη ανεργίας, αλλά και στις καλύτερα αμειβόμενες δουλειές.

Για την επένδυση στο Ελληνικό, σημείωσε πως «εάν όλα πάνε με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει θα έχουμε πέσει μέσα στους στόχους που είχαμε θέσει την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε.» «Αυτό θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα που θα έχει επιτευχθεί» τόνισε ενώ ανέφερε πως: «παρά τις φήμες για πρόβλημα ως προς την εύρεση κεφαλαίων για την υλοποίηση της επένδυσης εμείς δεν έχουμε τέτοια ανησυχία».

Σχετικά με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ξεκαθάτισε ότι η κυβέρνηση θέλει να λύσει τον γόρδιο δεσμό. Προανήγγειλε ότι ο διαγωνισμός για την πώλησή τους θα προκηρυχθεί τον Ιανουάριο του 2020 ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε και για την επένδυση στο Θριάσιο, για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, για τα 1.500 επενδυτικά σχέδια που παραμένουν στα συρτάρια αλλά και για την υπόθεση της Creta Farms. Για την τελευταία σημείωσε: «Εγώ προτιμώ και θα ευχόμουν η όποια λύση να έρθει με την εταιρεία εν λειτουργία και όχι από μια εταιρεία που θα είναι κλειστή». Ομως, ξεκαθάρισε: «τις αποφάσεις αυτές τις παίρνει ο μέτοχος και όχι ο υπουργός».

Πηγή: ΑΠΕ

Sponsored Post