ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/04/2021 17:51 EEST | Updated 12/04/2021 17:52 EEST

Αγώνας δρόμου για να μην χαθούν τα βίντεο με τους εκτελεστές του Γ. Καραϊβάζ

Πολλά καταγραφικά ανακυκλώνουν μέσα σε λίγες ημέρες το περιεχόμενό τους.

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ο τόπος του εγκλήματος.

Βήμα - βήμα ακολουθούν τη διαδρομή των εκτελεστών του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, οι ερευνητές της Ασφάλειας. Αναζητούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας, που θα έχουν απαθανατίσει το σημείο όπου εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα χαμηλού κυβισμού, αλλά και τις κινήσεις που έκαναν από εκεί και πέρα.

Προσπαθούν να μην καθυστερήσουν, καθώς πολλά καταγραφικά ανακυκλώνουν μέσα σε λίγες ημέρες το περιεχόμενό τους και φοβούνται μην χάσουν πολύτιμο υλικό για την έρευνα.

Ο εντοπισμός της μηχανής δεν έχει καταστεί δυνατός μέχρι τώρα. Αξιωματικοί της Ασφάλειας θεωρούν πιο πιθανό να πρόκειται για μία κλεμμένη και για αυτό εξετάζουν τις πρόσφατες δηλώσεις κλοπής για ίδιου τύπου δίκυκλα.

Όσο δεν έχουν αποτέλεσμα θα ανατρέχουν σε παλαιότερες κλοπές, αλλά σε μία τέτοια περίπτωση λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρουν πλάνα από βίντεο.

Η ανάλυση των βίντεο, που ήδη έχουν συλλέξει, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Σε αυτά αναζητούν μία στιγμή που να φαίνεται η πινακίδα με τον αριθμό κυκλοφορίας, μία εικόνα με έναν από τους δύο εκτελεστές χωρίς καλυμμένο πρόσωπο, ή έστω ένα χαρακτηριστικό του σώματος, όπως για παράδειγμα κάποιο τατουάζ.

Αυτό που γνωρίζουν με βεβαιότητα είναι ότι λίγα λεπτά πριν ανοίξουν πυρ, έκαναν βόλτες γύρω από το σημείο αναμένοντας τον αστυνομικό συντάκτη, χωρίς όμως να θέλουν να είναι στατικοί και να κινήσουν τις υποψίες των κατοίκων της περιοχής.

Από την Παρασκευή, ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, έχουν εντοπιστεί μοτοσικλέτες καμένες, αλλά καμία από αυτές δεν φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε στο μαφιόζικο χτύπημα. 

Στον 11ο όροφο τής ΓΑΔΑ ελπίζουν οι δράστες να έχουν κάνει κάποιο σφάλμα και αυτό να το εντοπίσουν.

Η διερεύνηση τού φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή του Γιώργου Καραϊβάζ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ενώ δεν έχουν λάβει στην Ασφάλεια και τα αποτελέσματα από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Το κινητό τηλέφωνό του δέχθηκε μία από τις βολίδες του όπλου των εννέα χιλιοστών και τα εξειδικευμένα στελέχη των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων προσπαθούν να ανακτήσουν δεδομένα από τη συσκευή.