ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/01/2018 10:06 EET

Αγωγή κατά του Δημοσίου από τους συγγενείς των νεκρών της τραγωδίας στους Αγίους Αναργύρους

Τι λέει ο δικηγόρος τους

Sooc

Ζήτημα αποζημίωσης από την αστυνομία εγείρουν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στους Αγίους Αναργύρους πριν από τρεις εβδομάδες, όπου 47χρονος αστυνομικός σκότωσε τη σύζυγο, την κόρη και την πεθερά του και μετά αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, συγγενείς της συζύγου εκτιμούν ότι ο αστυνομικός έπασχε από κάποιο ψυχιατρικό νόσημα το οποίο δεν διαγνώστηκε στο πλαίσιο των υποχρεωτικών εξετάσεων που υποβάλλονται οι ένστολοι που φέρουν όπλο και για το λόγο αυτόν καταθέτουν αγωγή κατά του Δημοσίου.

«Εμείς θα δούμε τα πορίσματα αυτά μέσα από την προανάκριση που διενεργείται, θα δούμε ποια είναι η τελευταία ψυχιατρική εξέταση στην οποία είχε υποβληθεί, ποιο είναι το πόρισμα αυτής. Εκ του αποτελέσματος είναι βέβαιο ότι υπήρχε ψυχιατρική κατάσταση η οποία δεν διαγνώστηκε. Το ζήτημα λοιπόν είναι εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, αν υπάρχει παράλειψη από πλευράς της ελληνικής αστυνομίας για τη διάγνωση της συγκεκριμένης αυτής νόσου», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος, Νίκος Αγαπηνός.

Το ύψος της χρηματικής αποζημίωσης δεν έχει ακόμα καθοριστεί, πάντως όπως εξήγησε ο νομικός πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία, καθώς «χρειάζεται διαδικασία για να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι κληρονόμοι, μετά να κάνουν αποδοχή και μετά αγωγή κατά του Δημοσίου», ζητώντας αποζημίωση για πράξεις και παραλείψεις του Δημοσίου, σχετικά το γεγονός ότι οπλοφορούσε.

Ο 47χρονος είχε περάσει τα ψυχομετρικά τεστ το 2011, με επιτυχία, όμως δεν είχε υποβληθεί σε νέα εξέταση. Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρίνισε ο δικηγόρος, αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις του αυτόχειρα, για να κινηθεί η διαδικασία.