ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11/02/2019 12:32 EET

Αγωγή κατά του Μητσοτάκη καταθέτει η Παπακώστα

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι εντός 48 ωρών θα καταθέσει αγωγή σε βάρος του προέδρου της ΝΔ.

EUROKINISSI

«Θα καταθέσω αγωγή εναντίον του Κυρ. Μητσοτάκη για τη στοχοποίηση μου» ανέφερε η Κατερίνα Παπακώστα μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας.

«Θα κατατεθεί σήμερα ή αύριο. Στο όνομα αυτής της αγωγής θέλω να υπηρετηθεί ο σεβασμός ξανά στο θεσμό του βουλευτή» είπε η κυρία Παπακώστα, κάνοντας λόγο για πολιτική δυσφήμιση εναντίον της, διασπορά ψευδών ειδήσεων, αλλά και «εξοντωτικές πράξεις που εκτρέφουν το αυγό του φιδιού» από τον πρόεδρο της Ν.Δ.

«Νιώθω βαθύτατα προσβεβλημένη, γιατί σε καιρό ειρήνης και δημοκρατίας ανακάλυψα ότι ήμουν στοχοποιημένη από τις κομματικές οργανώσεις της Ν.Δ», ανέφερε η Κ.Παπακώστα μιλώντας για τα απειλητικά μηνύματα με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών» .

Όπως είπε, στόχος ήταν η πολιτική της εξόντωση και απαξίωση, προκειμένου να αναχαιτιστεί το κόμμα που ίδρυσε όταν έφυγε από τη ΝΔ. «Είναι θέμα της Βουλής να κρίνει και να αποφασίσει για την αγωγή. Οι βουλευτές θα αποφασίσουν αν δέχονται τις ‘συνήθεις πρακτικές’ που λέει η ΝΔ» σημείωσε.

Για τις Πρέσπες και την τυχόν ένταξή της στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η κ. Παπακώστα τόνισε ότι θα ψήφιζε τη Συμφωνία των Πρεσπών ακόμη και αν δεν είχε διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

«Θα ακολουθούσα την εθνική γραμμή του 2008 οπότε υπήρχε εθνική συνεννόηση», είπε η υφυπουργός και πρόσθεσε πως στην παρέμβασή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Κώστας Καραμανλής «δεν είπε διαφωνώ επί της ουσίας», αλλά ότι χρειαζόταν μεγαλύτερη συνεννόηση και διάλογος.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προσχώρησή της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, η υφυπουργός απάντησε αυτό θα εξαρτηθεί από την απόφαση που θα πάρει το κόμμα της «Νέο» αλλά δεν απέκλεισε τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.