ΔΙΕΘΝΕΣ
01/07/2020 16:48 EEST

Αγωγή κατά του Νταν Μπράουν από την πρώην σύζυγό του

Οι αποκαλύψεις για τον συγγραφέα του μπεστ σέλερ «Κώδικας Ντα Βίντσι».

Horacio Villalobos via Getty Images

Αγωγή κατά του Νταν Μπράουν κατέθεσε η πρώην σύζυγός του, Μπλάιθ Μπράουν, η οποία κατηγορεί τον συγγραφέα του μπεστ σέλερ «Κώδικας Ντα Βίντσι» για απόκρυψη εσόδων και πανάκριβα δώρα σε «άθλιες, εξωσυζυγικές σχέσεις» -μεταξύ άλλων, με μία εκπαιδεύτρια αλόγων, σύμφωνα με δημοσιεύματα. 

Το ζευγάρι χώρισε επισήμως τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από 21 χρόνια έγγαμου βίου και κατά την Μπλάιθ, η συμβολή της στην επιτυχία του συγγραφέα υπήρξε καθοριστική. Μόνο το μυθιστόρημα «Κώδικας Ντα Βίντσι» έκανε πωλήσεις 80 εκατ. αντιτύπων, ενώ η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς συγκέντρωσε στο box-office πάνω από 760 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με την αγωγή, εκτός από σύζυγος, η Μπλάιθ ήταν επίσης συνεργάτης του Νταν Μπράουν και ειδικότερα, επικεφαλής έρευνας.

Η Μπλάιθ Μπράουν χαρακτηρίζει «σκανδαλώδη» τη συμπεριφορά του πρώην συζύγου της, δηλώνοντας στην The Boston Globe ότι μόνο μετά τον χωρισμό τους έμαθε ότι ο Νταν Μπράουν «ζούσε επί χρόνια διπλή ζωή». 

Aaron Davidson via Getty Images
Το πρώην ζευγάρι τον Νοέμβριο του 2013, στο Μαΐάμι

Όπως αναφέρεται στην αγωγή, ο Μπράουν έκανε δώρο στην Ολλανδή φερόμενη ως ερωμένη του, άλογο αξίας 345.000 δολαρίων, αυτοκίνητο, ενώ ανέλαβε τα έξοδα για την ανακαίνιση του σπιτιού της στην Ολλανδία, όλα αυτά εις βάρος της κοινής περιουσίας του ζευγαριού. 

Εκτός των άλλων, η Μπλάιθ σημειώνει ότι της είχε αποκρύψει πρότζεκτ αξίας εκατομμυρίων, μεταξύ άλλων, τηλεοπτικών σειρών και την έκδοση ενός παιδικού βιβλίου. 

Ο Μπράουν από την πλευρά του δηλώνει έκπληκτος με τους «ψευδείς ισχυρισμούς» της πρώην συζύγου του, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες της ατυχείς. 

Με πληροφορίες από New York Post