ΔΙΕΘΝΕΣ
19/04/2019 18:01 EEST | Updated 19/04/2019 18:22 EEST

Αυστραλία: Αστεγος ξανάσμιξε με τον αρουραίο του με τη βοήθεια της Αστυνομίας

Τεράστια κινητοποίηση και στα social media για τον εντοπισμό της Λούσι.

Facebook/NSW Police Force

Τον καλύτερο και ίσως μοναδικό σύντροφό του - έναν συμπαθέστατο αρουραίο - κατάφερε να ξαναβρεί ένας  άστεγος στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, χάρει στη βοήθεια της τοπικής Αστυνομίας.

Ο 59χρονος Κρις, είχε χάσει το «κατοικίδιό» του - σε αυτή την περίπτωση ο όρος είναι αδόκιμος μιας και ο άνδρας αυτός δεν έχει κατοικία - είχε χάσει το τρωκτικό νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Η Λούσι, όπως το είχε ονομάσει, συνήθιζε να κουρνιάζει σε ένα χαρτόκουτο πλάι στον άστεγο άνδρα. Ομως μια μέρα εξαφανίστηκε, την ώρα που εκείνος έφυγε για να πάει στην τουαλέτα.

Μετά από έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας κατάφερε να εντοπίσει το μικρόσωμο ζώο και την Πέμπτη κατάφερε να τον επανενώσει με τον ιδιοκτήτη του.

Ο Κρις είχε υποθέσει ότι η Λούσι είχε κλαπεί, αφού εξαφανίστηκε από το κιβώτιο όπου την είχε αφήσει. Απελπισμένος να την βρει, έβαλε ένα σημείωμα επάνω στο κιβώτιο του, ρωτώντας αν κάποιος την είχε δει.

Αυτό που ακολούθησε ήταν μια έκρηξη υποστήριξης, με τους ανθρώπους να τοποθετούν φωτογραφίες των δύο φίλων στα social media, ελπίζοντας ότι κάποιος είχε δει την Λούσυ ή το άτομο που την είχε πάρει.

Facebook/NSW Police Force

Η αστυνομία ζήτησε πληροφορίες, πιστεύοντας ότι η Λούσι είχε κλαπεί αλλά τελικά βρήκε το αγνοούμενο τρωκτικό.

«Μια γυναίκα, η οποία περπατώντας είδε τη Λούσι μόνη της, πίστευε ότι είχε εγκαταλειφθεί, έτσι την πήρε το σπίτι της και την φρόντισε» ανέφερε η αστυνομία.

Τελικά ο αρουραίος επέστρεψε στα χέρια του φίλου του την Πέμπτη.

Facebook/NSW Police Force

Οταν οι αξιωματικοί  ρώτησαν τον Κρις αν ήταν βέβαιος ότι αυτό ήταν το τρωκτικό που έψαχνε εκείνος απάντησε: «Ναι, αυτή είναι! Εχει  τυφλό μάτι».

Φανερά ανακουφισμένος, ο 59χρονος ευχαρίστησε τους αξιωματικούς για τις προσπάθειές τους.

«Συγγνώμη που σας έβαλα στον κόπο  να την ψάξετε. Νιώθω θαυμάσια, ευχαριστώ πολύ όλους» είπε, καθώς ο μικρός γούνινος φίλος του έτρεξε γύρω από τους ώμους του. «Το ξέρει ότι μου έλειψε πολύ» τόνισε.

Πηγή: BBC