ΔΙΕΘΝΕΣ
12/04/2021 07:17 EEST

Αγγελία για υιοθεσία σκύλου γίνεται viral - Κανείς δεν το θέλει

«Είναι νευρωτικό, μισεί άντρες, ζώα, παιδιά και μοιάζει με γκρέμλιν».

Facebook

Ένα προβληματικός σκύλος, ράτσας τσιουάουα, αναζητά νέο σπίτι, με την ανάρτηση της προσωρινής ιδιοκτήτριας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κάνει τον γύρω του κόσμου, λόγω της αμεσότητας και της ειλικρίνειας που την χαρακτηρίζει.

«Εντάξει λοιπόν, προσπάθησα» είναι οι πρώτες τρεις λέξεις στο κείμενο που έγραψε η Τίφανι Φορτούνα στο Facebook, από το κέντρο φροντίδας αδέσποτων ζώων, Second Chance Pet Adoption League, στην Πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Προσπάθησα τους τελευταίους μήνες να να βρώ μια νέα οικογένεια για τον Πάνσερ, κάνοντας τον να φαίνεται συμαπθητικός. Το πρόβλημα είναι, ότι απλά δεν είναι. Δυστυχώς ελάχιστοι είναι εκείνοι που θέλουν να υιοθετήσουν ένα νευρωτικό σκύλο, που μισεί τους άντρες, τα άλλα ζώα, τα παιδιά και μοιάζει με γκρέμλιν».

«Η ζωή μας σε καθημερινή βάση επηρεάζεται εξαιτίας του δαιμονισμένου τσιουάουα που δραπέτευσε από την κόλαση και που τώρα έχει μετατρέψει σε μία, το κέντρο που τον φιλοξενεί».

Και όμως. Ο τελευταίος που φταίει για τον κακό του χαρακτήρα, είναι ο Πάνσερ.

«Ο Πάνσερ, ήρθε εδώ, χοντρός,  φορώντας ένα κασμιρένιο πουλόβερ, μαζί με ένα σάντουιτς μπέικον με αυγό, μέσα στο καλάθι του, αφού το προηγούμενο αφεντικό του τον τάιζε λες και ήταν άνθρωπος».

Στην αρχή ήταν πολύ φοβισμένος και ήσυχος, στην συνέχεια όμως εμφάνισε ένα διαφορετικό πρόσωπο.

«Ημουνα χαρούμενη να τον βλέπω πιο κοινωνικό. Είμαι πεπεισμένη πλέον πως δεν πρόκειται για πραγματικό σκύλο, αλλά παιδί της Βικτωριανής εποχής, που τώρα στοιχειώνει εμάς».

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως ο Πάνσερ δεν έχει και κάποια καλά στοιχεία.

«Είναιμ πιστός, πέρα από κάθε φαντασία, ξέρει τι σημάινει να σε έχει απορρίψει το ίδιο σου το σπίτι, γμωρίζει κάποιες εντολές και λατρεύει να είναι με τον άνθρωπο που τον φροντίζει, αρκεί να είναι γυναίκα και μόνο».

Να σημιεωθεί πως η αγγελία προειδοποιεί ότι, «Αν έχετε σύζυγο, μην μπείτε να στον κόπο, εκτός αν τον μισείτε».

Η αγγλελία κλείνει με την εξής πρόταση. 

«Αν πάντα θέλατε ένα παιδί Βικτωριανής εποχής, στο σώμα ενός μικρού σκύλου που μισεί άντρες και παιδιά, να σας στοιχειώσει, τότε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.

Σύμφωνα με το κέντρο προστασίας η αγγελία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών υποψήφιων για την υιοθεσία του Πάνσερ.

«Υπάρχει μέγαλο ενδιαφέρον για τον Πάνσερ, απ΄ όλα τα σημεία της χώρας. Προσπαθούμε να βρούμε το κατάλληλο πρόσωπο», είπε η Στέφανι σε επικοινωνία που είχε με το κέντρο προστασίας Second Chance Pet Adoption League, η HuffPost. 

Οι μόνοι υποψήφιοι που θαληφθούν σοβαρά υπόψιν, είναι όσοι μένουν σε απόσταση δύο ωρών από το κέντρο προστασίας αφού, «θέλουμε να γνωρίσει από κοντά τον Πάνσερ και ναπεράσει μαζί του κάποιες ώρες, προκειμένου να υπάρχει το σωστό ”δέσιμο” μεταξύ τους, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να τους βοηθήσουμε στην προσαρμογή».

Πάντως η Στέφανι δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και σε ένα ακόμα «προτέρημα» του χαρακτήρα του Πάνσερ.

«Με τις κυρίες που επιλέγει είναι ο τέλειος σύντροφος. Αλλιώς ο διάολος προσωποποιημένος».