ΔΙΕΘΝΕΣ
24/04/2019 11:12 EEST

Αγγλία: Ξύπνησε ένα πρωί και βρήκε στην αυλή της 50 αεροσκάφη

«Έχουμε ένα αναθεματισμένο αεροσκάφος στην αυλή μας!».

YouTube

H Τζάνετ Μέρτσαντ ζει στο Έσσεξ της Αγγλίας. Ένα πρωί λοιπόν, ξύπνησε, τράβηξε τις κουρτίνες και ανακάλυψε πως περί τα 50 επιβατηγά αεροσκάφη ήταν παραταγμένα δίπλα στην αυλή της.

Όπως δηλώνει η 67χρονη γυναίκα και ο σύντροφός της Πωλ, το αεροδρόμιο Σάουθεντ αποφάσισε να επεκτείνει έναν διάδρομο απογείωσης. Το αποτέλεσμα αυτής της επέκτασης είναι πως πλέον κάθε μέρα, σχεδόν κάθε 20 λεπτά και από τις 6 το πρωί έως τις 11 το βράδυ ένα αεροσκάφος απογειώνεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το σπίτι των Μέρτσαντ.

Μέσα σε μια μέρα η ζωή του ζευγαριού και η καθημερινότητά τους άλλαξε προς το χειρότερο. Ο θόρυβος είναι ανυπόφορος όπως επίσης η μυρωδιά από τα καύσιμα των αεροσκαφών, όπως αναφέρει ο Ιndependent.

«Δεν μπορείς να κουβεντιάσεις στην αυλή με κανέναν γιατί δεν ακούς τίποτα από αυτά που λέει...Και όταν είμαστε μέσα στο σπίτι, με τα πάντα κλειστά, πρέπει να κάνουμε pause στο πρόγραμμα που βλέπουμε στην τηλεόραση μέχρι να φύγει το αεροσκάφος» λέει Μέρτσαντ.

YouTube

«Ανησυχούμε για τα εγγόνια μας που μας επισκέπτονται. Δεν μπορούμε να ευχαριστηθούμε το μπάρμπεκιου με τους φίλου μας. Αγαπώ τον κήπο μου και συνήθιζα να ασχολούμαι πολύ με την κηπουρική αλλά τώρα όλα καταστράφηκαν από το θόρυβο και τη μυρωδιά».

Όλα έγιναν ξαφνικά. Η ίδια θυμάται να φωνάζει, απευθυνόμενη στον σύντροφό της πως «Υπάρχει ένα αναθεματισμένο αεροπλάνο στην αυλή μας» το πρώτο πρωινό που λειτούργησε κανονικά ο διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης.

Πέραν βέβαια του θορύβου και της μόλυνσης, η γυναίκα ανησυχεί και πως το σπίτι της θα χάσει την αξία του αφού όπως λέει, σίγουρα μαι σειρά από τεράστια αεροσκάφη δεν είναι και η καλύτερη θέα για ένα σπίτι. 

Στο μεταξύ η Μέρτσαντ έλαβε μια επιστολή από τη διεύθυνση του αεροδρομίου, η οποία της ζητά να σταματήσει να διαμαρτύρεται κάνοντας αναρτήσεις σε forum της ιστοσελίδας του αεροδρομίου. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους έχουν εξεταστεί συνολικά 430 διαφορετικά παράπονα και σε όλες τις περιπτώσεις διαπιστώθηκε πως τα αεροσκάφη λειτουργούσαν κανονικά, νόμιμα και βάσει των κανονισμών του αεροδρομίου.

Σημειώνεται πως το 2018 από το αεροδρόμιο του Σαουθεντ πέρασαν 1,4 εκατ. ταξιδιώτες.

Πηγές: Independent 

Sponsored Post