ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/12/2019 14:04 EET | Updated 19/12/2019 16:50 EET

Μπακογιάννης: Θα ξαναστήσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Εξαρχείων

...και δεν είναι η πρώτη φορά που πυρπολούν χριστουγεννιάτικο έλατο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων προαναγγέλλει δεύτερη απόπειρα να στηθεί χριστουγεννιάτικο έλατο στην πλατεία Εξαρχείων - αφού το πρώτο παραδόθηκε στις φλόγες, ως αποτέλεσμα εμπρησμού από άγνωστους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι διαφωνούν με τον στολισμό στην πλατεία.

Η κίνηση του Δημάρχου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς δείχνει αποφασισμένος να επιμείνει στην πρακτική αυτή, παρά το γεγονός ότι ήταν σχεδόν εύκολο να προβλέψει κανείς την «επίθεση» με στόχο το έλατο, που ήρθε μέσα σε ελάχιστες ώρες από την τοποθέτησή του. 

Στο παρελθόν, επί δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη, είχε παραδοθεί στις φλόγες το χριστουγεννιάτικο έλατο λίγες ημέρες μετά τις σφοδρές συγκρούσεις στον απόηχο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Το δεύτερο έλατο προστατεύθηκε με φύλαξη ώστε να επιβιώσει για τις ημέρες των Χριστουγέννων. 

 

Χριστουγεννιάτικα δέντρα στην πλατεία Συντάγματος: Τι έχουμε δει τα τελευταία 25 χρόνια

Το βίντεο της πυρπόλησης του έλατου στην πλατεία Εξαρχείων - για όποιον δεν κατάλαβε - ανέβηκε στο YouTube σε σελίδα αντιεξουσιαστών, συνοδευόμενο από «μανιφέστο», με το οποίο επιχειρούν να εξηγήσουν το μένος τους με στόχο την διακόσμηση της πλατείας. (κάτω από το βίντεο στη σελίδα στο YouTube)

 

Βίντεο της πυρπόλησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου στα Εξάρχεια

«Θα ξαναβάλουμε Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία των Εξαρχείων», επιβεβαιώνει στη HuffPost Greece ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας - Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων, Νίκος Αβραμίδης. «Το σκεπτικό είναι ότι έχουμε την υποχρέωση να κρατάμε καθαρές, λειτουργικές και στολισμένες όλες τις γειτονιές της Αθήνας – μια απ’ αυτές είναι και τα Εξάρχεια. Κι αν υπάρξουν εκ νέου καταστροφές, πάλι θα ξαναστήσουμε δέντρο. Η εντολή από το Δήμαρχο είναι σαφής: Στήστε όσες φορές χρειάζεται. Ο,τιδήποτε και να συμβαίνει στην πλατεία εμείς θα το αποκαθιστούμε μέχρι να αποδοθεί κανονικά στους κατοίκους της».