ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/07/2015 15:48 EEST | Updated 07/07/2015 15:51 EEST

Η συνάντηση των τριών: Μπακογιάννη- Δένδιας- Στυλιανίδης «τα είπαν» για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ

Eurokinissi

Συνάντηση με τον Νίκο Δένδια και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη είχε η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο η κ. Μπακογιάννη είχε ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί, συμπληρώνοντας ότι, εάν ο (πλέον) πρώην πρόεδρος της ΝΔ θεωρούσε ότι το ζήτημα ήταν προσωπικού χαρακτήρα, ήταν πρόθυμη η ίδια να μην προβάλει αξιώσεις.

Ο κ. Δένδιας θεωρείται ως ένα από τα στελέχη που θα θέσουν υποψηφιότητα για το αξίωμα, όπως και ο Μ. Βορίδης, ο Π. Τατούλης, ο Μ. Κεφαλογιάννης και ο Γ. Πατούλης. Η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνει πίσω και δεν θα είναι υποψήφια, ενώ και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης ξεκαθαρίζει σε συνομιλητές του ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος.

Ο κ. Δένδιας έχει δηλώσει στο Mega ότι είναι αναγκαίο η ΝΔ να εκφράζει το σύνολο της φιλοευρωπαϊκής θέσης και να πάει στο φυσικό εύρος της κεντροδεξιάς, που υπερβαίνει το 40%, υπογραμμίζοντας ότι τον Ιανουάριο το κόμμα είχε υποστεί στρατηγική ήττα, με τον ίδιο να προτείνει ανάλυση των αιτιών του- τονίζοντας παράλληλα ότι σέβεται τον απελθόντα πρόεδρο της ΝΔ. Σε παρεμφερές πλαίσιο, δήλωσε στο Βήμα FM ότι το μεγάλο ζήτημα είναι το μέλλον και ταυτότητα της κεντροδεξιάς, εκτιμώντας ότι «αποδειχθήκαμε ανεπαρκείς να υπερασπίσουμε στο δημοψήφισμα την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

«Εάν η πολιτική πρόταση της ΝΔ με καλύπτει θα μπορούσα να το σκεφτώ αν θα την εκφράσω», πρόσθεσε σχετικά.