LIFE
28/06/2018 12:08 EEST | Updated 28/06/2018 14:52 EEST

Big Dick Energy, αυτό το «κάτι» που λίγοι έχουν σε αφθονία και όλοι αναζητούν και ζηλεύουν. Αλλά τι είναι πραγματικά;

Το μυαλό σας πήγε στο πονηρό ε;

Rich Fury via Getty Images

Big Dick Energy (ή BDE).Κάποιοι το έχουν και κάποιοι όχι. Αλλά μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό εξαιτίας της συνδυαστικής χρήσης των λέξεων «big και «dick» που παραπέμπει στο μεγάλο πέος, γιατί δεν έχει καμία σχέση.

Αυτό το BDE στο οποίο αναφέρονται πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τελευταία δεν είναι κάτι που μπορεί να μεταφραστεί με νοηματική ακρίβεια στην ελληνική γλώσσα ούτε υπάρχει όμως και ακριβής ερμηνεία στην αγγλική.

Είναι αυτό το «κάτι» που εκπέμπει κάποιος, η στάση του, η αύρα του, η παρουσία του, το ύφος του. Αυτό το «κάτι» πχ που έχει η Rihanna ή η Cate Blanchett αλλά δεν έχει και τόσο πολύ ο Beckham (Small Dick Energy).

Ας προσπαθήσουμε όμως να αποκωδικοποιήσουμε τη σημασία του και να δούμε πώς ξεκίνησε.

Η πρώτη εμφάνιση αυτής της φράσης έγινε περί τα μέσα Ιουνίου στο Twitter και με αφορμή μια ανάρτηση της Arianna Grande (την οποία η ίδια λίγο αργότερα διέγραψε). Σε αυτή, αναφερόταν σε μια γενναιόδωρη δωρεά του αρραβωνιαστικού της Pete Davidson. Ο Davidson, κωμικός και αστέρι του Saturday Night Live εκτιμάται πως είναι ιδιαίτερα χαρισματικός αλλά και ελκυστικός αλλά όχι με την «στενή», συμβατική έννοια του όρου. Για τον χρήστη του Twitter @babyvietcong λοιπόν ο Davidson αποπνέει Big Dick Energy. O συγκεκριμένος χρήστης δανείστηκε τη φράση από έναν άλλο, τον @imbobswaget. 

Οι χρήστες του διαδικτύου έδειξαν με τον τρόπο τους την επιδοκιμασία τους στο σχόλιο για τον Davidson και ξαφνικά το Big Dick Energy αναγνωρίστηκε ως αυτό το «κάτι» που είναι κάπως αόριστο αλλά εύκολα αναγνωρίζουμε πως κάποιοι το έχουν και κάποιοι άλλοι όχι.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως αν και η φράση Bid Dick Energy είναι καινούρια αυτό που νοηματοδοτεί είναι κάτι γνώριμο σε όλους μας. Είναι το χάρισμα και η αυτοπεποίθηση σε συνδυασμό με την ικανότητα να κάνει κάποιος τους άλλους να νιώθουν άνετα μαζί σου από την πρώτη στιγμή. Κατά κάποιο τρόπο, όπως εξηγεί ο Guardian, είναι το ακριβώς αντίθετο της τοξικής ανδροπρέπειας. Κάτι σαν μεγάλη αυτοπεποίθηση χωρίς αυτός να συνοδεύεται από ξιπασμό.  

Ωστόσο η φράση αποδίδεται και σε άντρες και σε γυναίκες παρά το κάπως «αντρικό» φορτίου που κουβαλάει.

Για παράδειγμα μια από τις γυναίκες που θεωρείται πως αντιπροσωπεύουν στο έπακρο αυτό το Big Dick Energy - αφού το έχει σε αφθονία- είναι η ηθοποιός Cate Blanchett, όπως επισημαίνει το Verge. Αρκεί να παρατηρήσει κανείς τον τρόπο που κινείται, στέκεται ή το βλέμμα και τις εκφράσεις της. 

Το Cut πάλι αναλύοντας τη φράση πάει το πράγμα ακόμη πιο μακριά προσδίδοντας σε αυτό που αντιπροσωπεύει το Big Dick Energy και μια δόση «ανετίλας»: «είναι ένα συγκεκριμένο βάδισμα- σαν να έχεις ένα μεγάλο πέος που κουνιέται δεξιά και αριστερά- αλλά παράλληλα είναι και εκείνη η λάμψη στα μάτια. Εάν κοιτάξεις απευθείας μέσα σε αυτή τη λάμψη των ματιών, νομίζεις πως θα δεις αυτό το πέος». Εν τέλει είναι αυτό το «κάτι» που κάνει τους άλλους να σε λατρέψουν μέσα σε λίγα λεπτά. Για το Cut ο Justin Bieber και ο Theroux το έχουν σίγουρα. Ο Τimberlake πάλι, όχι.

Στην πολιτική πάλι, εκτιμάται πως ο Trump έχει...Small Dick Energy όπως και ο Jared και η Ivanka σε αντίθεση με τους Scaramucci , Kellyanne Conway και Steve Bannon.

Βέβαια, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει συγκεκριμένη ερμηνεία για τη νέα αυτή φράση που μπήκε στη ζωή μας μέσω των...μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δεδομένου ότι κάποια πράγματα είναι αρκετά υποκειμενικά, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. 

Είναι απλά ένα παιχνίδι, που πολλοί παίζουν ήδη, με κάποιους να πετούν ονόματα και τους άλλους να σχολιάζουν εάν έχει Big Dick Energry ή Small Dick Energy.