ΔΙΕΘΝΕΣ
22/01/2019 14:39 EET

Bloomberg: Ποιες χώρες είναι πρωταθλήτριες κόσμου στην καινοτομία

Πού βρέθηκε η Ελλάδα στο 2019 Bloomberg Innovation Index.

krisanapong detraphiphat via Getty Images

Τα πρωτεία παγκοσμίως στην καινοτομία διατήρησε η Νότια Κορέα, σύμφωνα με το 2019 Bloomberg Innovation Index- με τη Γερμανία να κατακτά τη δεύτερη θέση με πολύ μικρή διαφορά, χάρη στην πρόοδό της στην έρευνα και την εκπαίδευση.

Οι ΗΠΑ βρέθηκαν στην 8η θέση, ένα χρόνο μετά την πρώτη στα χρονικά πτώση της εκτός της πρώτης δεκάδας. Στην 3η θέση βρέθηκε η Φινλανδία, στην 4η η Ελβετία, στην 5η το Ισραήλ, στην 6η η Σιγκαπούρη, στην 7η η Σουηδία, στην 9η η Ιαπωνία και στη 10η η Γαλλία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έπεσε μια θέση, στην 18η, και για πρώτη φορά βρέθηκε πίσω από την Κίνα, η οποία βρέθηκε στη 16η θέση, ανεβαίνοντας τρεις θέσεις στην κατάταξη.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, βρέθηκε στην 35η θέση, πέφτοντας 4 βαθμίδες στην κατάταξη σε σχέση με πέρυσι. Η Κύπρος είναι στην 47η θέση, ενώ η Τουρκία έμεινε σταθερή στην 33η.

Μεταξύ των άλλων συμμετεχόντων στη λίστα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έκαναν το υψηλότερο ντεμπούτο, στην 46η θέση. Επίσης, στους νεοεισερχόμενους στην κατάταξη περιλαμβάνονται κάποιες από τις μεγαλύτερες αναδυόμενες οικονομίες του κόσμου: Η Ινδία, το Μεξικό, το Βιετνάμ και η Σαουδική Αραβία.

Μεταξύ των μεγάλων χαμένων ήταν η Τυνησία και η Ουκρανία, που για πρώτη φορά βρέθηκαν εκτός του Top 50.