ΔΙΕΘΝΕΣ
16/06/2019 22:45 EEST | Updated 16/06/2019 23:08 EEST

Boeing: Κάναμε λάθος στη διαχείριση ενός προβλήματος πριν τις συντριβές δύο 737 Max

«Mea culpa» του διευθύνοντος συμβούλου εν όψει του Paris Air Show.

ASSOCIATED PRESS

Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing είπε ότι η εταιρεία έκανε «λάθος» στην διαχείριση ενός προβλήματος σε σύστημα προειδοποίησης στα κόκπιτ των 737 Max, πριν από δύο συντριβές που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 346 ανθρώπων- και υποσχέθηκε διαφάνεια, καθώς η εταιρεία καταβάλλει προσπάθειες για να αρχίσουν ξανά οι πτήσεις του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους.

Ο CEO της Boeing, Ντένις Μίλενμπεργκ, δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Παρίσι πριν από αεροπορική έκθεση πως η επικοινωνία της Boeing με ρυθμιστικές υπηρεσίες, πελάτες και το κοινό «δεν είναι συνεπής. Και αυτό είναι απαράδεκτο».

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) έχει επιρρίψει ευθύνες στη Boeing επειδή επί διάστημα ενός έτους δεν ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες πως μια ένδειξη ασφαλείας στο κόκπιτ του αεροσκάφους δεν λειτουργούσε όπως προοριζόταν.

Πιλότοι εξέφρασαν οργή για το ότι η Boeing δεν τους ενημέρωσε για το νέο λογισμικό, που εμπλέκεται στις συντριβές στην Ινδονησία και την Αιθιοπία.

«Ξεκάθαρα κάναμε λάθος στην εφαρμογή του συναγερμού» είπε ο Μίλενμπεργκ. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Boeing 737 Max θα λάβει έγκριση για να πετάξει ξανά εντός του έτους. Ο συγκεκριμένος τύπος είναι καθηλωμένος στο έδαφος εδώ και τρεις μήνες, και οι ρυθμιστικές υπηρεσίες πρέπει να εγκρίνουν την αναμενόμενη διόρθωση της Boeing πάνω στο λογισμικό.

Ο Μίλενμπεργκ χαρακτήρισε τις συντριβές των αεροσκαφών της Lion Air και της Ethiopian Airlines ως «καθοριστική στιγμή» για τη Boeing, αλλά πρόσθεσε πως νομίζει ότι το αποτέλεσμα θα είναι μια «καλύτερη και ισχυρότερη εταιρεία».

Μιλώντας εν όψει του Paris Air Show, ο Μίλενμπεργκ είπε πως η Boeing αντιμετωπίζει το γεγονός με «ταπεινότητα» και επικεντρώνεται στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Sponsored Post