ΔΙΕΘΝΕΣ
15/03/2019 10:51 EET

Η Boeing «παγώνει» τις παραδόσεις των 737 MAX αλλά συνεχίζει την παραγωγή τους

Εν αναμονή των πορισμάτων για τις τραγωδίες σε Αιθιοπία και Ινδονησία.

Kamil Krzaczynski / Reuters

Στην αναστολή των παραδόσεων αεροπλάνων του τύπου 737 MAX, η πτήση των οποίων έχει απαγορευτεί προσωρινά σε όλο τον  κόσμο έπειτα από τα δύο πρόσφατα δυστυχήματα, ανακοίνωσε ότι προχωράει η Boeing.

«Αναστέλλουμε την παράδοση των 737 MAX έως ότου βρούμε μια λύση», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα συνεχιστεί κανονικά η παραγωγή τους.

Την ίδια ώρα, η ομάδα που διεξάγει τις έρευνες για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου των αιθιοπικών αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση ET302, έφτασε στο Παρίσι, όπου εξετάζονται τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου.

«Η αντιπροσωπεία από την Αιθιοπία της οποίας ηγείται ο επικεφαλής των ερευνητών του Γραφείου Διερεύνησης Δυστυχημάτων έφτασε στις εγκαταστάσεις της Ερευνητικής Αρχής της γαλλικής ασφάλειας και άρχισε στο Παρίσι η διαδικασία της έρευνας», αναφέρουν οι Ethiopian Airlines σε μήνυμά τους στο twitter.

Στο μεταξύ, η επιτροπή ασφάλειας των μεταφορών (KNKT) της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι θα επιταχύνει την δημοσιοποίηση της έκθεσής της για την τραγωδία με το αεροπλάνο της Lion Air τον Οκτώβριο.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας δήλωσε στο Reuters ότι η έρευνα για το αεροπορικό δυστύχημα θα επιταχυνθεί και η έκθεση θα δοθεί στη δημοσιότητα τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, νωρίτερα από το επόμενο δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου που προβλεπόταν να δημοσιοποιηθεί.

Η Ινδονησία σχεδιάζει εξάλλου να αποστείλει έναν επιθεωρητή πτήσεων και έναν αξιωματούχο της ΚΝΚΤ στην Αιθιοπία για να βοηθήσει με την έρευνα για το δυστύχημα την Κυριακή με το αεροπλάνο της Ethiopian Airlines και αναμένει έγκριση από τις αιθιοπικές αρχές, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής.

Πηγή: ΑΠΕ