ΔΙΕΘΝΕΣ
12/06/2019 19:57 EEST | Updated 12/06/2019 23:03 EEST

Brexit: Απορρίφθηκε η πρόταση των Εργατικών για έξοδο με συμφωνία

309 ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου με 298 να τάσσονται υπέρ.

Toby Melville / Reuters

Οι βουλευτές στο Βρετανικό κοινοβούλιο, απέτυχαν στην προσπάθεια τους να ελέγξουν την ημερησία διάταξη, ούτως ώστε να εμποδίσουν τον επόμενο Συντηρητικό πρωθυπουργό, να οδηγήσει την χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης χωρίς να υπάρξει συμφωνία.

Η πρωτοβουλία προήλθε από το κόμμα των Εργατικών, που ήθελαν να περαστεί ένα νομοσχέδιο που θα υποχρέωνε τον επόμενο πρωθυπουργό προχωρήσει στο Brexit, κατόπιν συμφωνίας.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε 309 ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου με 298 να τάσσονται υπέρ. Η διαφορά των 11 ψήφων, προέρχεται από βουλευτές του κόμματος των Συντηρητικών. Να επισημάνουμε πως η δυνατότητα προγραμματισμού σχετικά με το τι συμβαίνει στο κοινοβούλιο ανήκει κατά κανόνα στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την αγγλική έκδοση της HuffPost UK, η αντίδραση του ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, στις ενθουσιώδης αντιδράσεις των Συντηρητικών βουλευτών κατά το άκουσμα του αποτελέσματος ήταν να τους απαντήσει πως, «Δεν θα πανηγυρίζετε τον Σεπτέμβριο».

Ορισμένοι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών, , συμπεριλαμβανομένου του Μπόρις Τζόνσον, δήλωσαν ότι θα δεχτούν την έξοδο χωρίς διαπραγμάτευση, εάν δεν έχει επιτευχθεί νέα συμφωνία, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Πηγή: HuffPost UK