ΔΙΕΘΝΕΣ
25/02/2019 20:06 EET | Updated 25/02/2019 20:08 EET

BREXIT: Οι Εργατικοί ανακοίνωσαν ότι τάσσονται υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος

Πληροφορίες του Skynews αναφέρουν ότι θα το ανακοινώσει άμεσα ο Τζέρεμι Κόρμπιν στους βουλευτές.

OLI SCARFF via Getty Images

Το Skynews μετέδωσε πριν από μερικά λεπτά, ότι οι Εργατικοί ανακοίνωσαν ότι τάσσονται υπέρ της διενέργειας νέου δημοψηφίσματος για το BREXIT.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή, πρόκειται για εντυπωσιακή εξέλιξη, που δίνει νέα τροπή στο θρίλερ της διαπραγμάτευσης μεταξύ Βρετανίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και στην σκληρή μάχη που δίνει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι - χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής - ώστε να πείσει τους Βρετανούς βουλευτές να υπερψηφίσουν το σχέδιό της για έξοδο. 

Oι πληροφορίες του Skynews αναφέρουν ότι ο αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν θα ενημερώσει σχετικά τους βουλευτές του κόμματός του, με στόχο «να αποτρέψει την επιβολή ενός καταστροφικού BREXIT στη χώρα από τους συντηρητικούς». 

Tην ίδια ώρα, σε έκτακτο τηλεγράφημα το πρακτορείο Reuters επιβεβαιώνει την είδηση, συπληρώνοντας ότι οι Εργατικοί θέτουν ως όρο προς την κυβέρνηση Μέι να γίνει αποδεκτό και να εφαρμοστεί το δικό τους σχέδιο για BREXIT - σε διαφορετική περίπτωση θα καταθέσουν στη Βουλή πρόταση για νέα προσφυγή στη λαϊκή ψήφο...