ΔΙΕΘΝΕΣ
23/04/2019 22:52 EEST

Brexit: Προβληματική επανεκκίνηση των συνομιλιών κυβέρνησης - Εργατικών

Εξακολουθούν να κατηγορούν ο ένας τον άλλον, με αποτέλεσμα να μην σημειώνεται πρόοδος.

PA - PA Images via Getty Images

Με αλληλοκατηγορίες για την πρόοδο των συνομιλιών επανεκκίνησαν την Τρίτη - μετά την πασχαλινή διακοπή - οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην βρετανική κυβέρνηση και στο Εργατικό κόμμα για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο Brexit.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι κωλυσιεργεί και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν δυσκολίες σε κάποιους τομείς, όπως σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών, αλλά χαρακτήρισε τη στάση της διαπραγματευτικής ομάδας του κόμματος σοβαρή και εποικοδομητική.

Σε ό,τι αφορά το υπουργικό συμβούλιο, είπε ότι υπήρξε συμφωνία στην ανάγκη να εγκριθεί το νομοσχέδιο για την συμφωνία αποχώρησης από το κοινοβούλιο το συντομότερο δυνατό, προκειμένου η επικυρωθεί η ομαλή έξοδος από την ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι προετοιμασίες για το ενδεχόμενο μίας αποχώρησης χωρίς συμφωνία.

Σε δηλώσεις του ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος, Τζέρερι Κόρμπιν, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επαναλαμβάνει όσα εμφατικά έχει απορρίψει τρεις φορές το κοινοβούλιο» και πρόσθεσε ότι θα μπορέσει να υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες μόνο εάν η Τερέζα Μέι αλλάξει τη στάση της. Από την πλευρά του ο σκιώδης υπουργός για το Brexit, Κέιρ Στάμερο, είπε ότι υπήρξε ανταλλαγή αλληλογραφίας με την κυβέρνηση, αλλά τώρα πρέπει να γίνουν γνωστές οι θέσεις της για τα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

 Πηγή: ΑΠΕ