ΔΙΕΘΝΕΣ
31/01/2020 16:17 EET | Updated 31/01/2020 16:54 EET

Οι Βρετανοί γελοιογράφοι αποχαιρετούν την Ευρωπαϊκή Ενωση

Με καυστικό χιούμορ.

.

Με ευφάνταστα, εύστοχα και εν πολλοίς καυστικά σκίτσα σατιρίζει ο βρετανικός Τύπος το Brexit που επισημοποιείται τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, μετά από τρία χρόνια διαβουλεύσεων και αδιεξόδων.

Οι Βρετανοί γελοιογράφοι επιστράτευσαν το χιούμορ τους για να αποτυπώσουν στο χαρτί την αποχώρηση της χώρας τους από την Ε.Ε. με μια σκωπτική ματιά.

Ο Στιβ Μπελ του Guardian έφτιαξε το κλασσικό βρετανικό λεωφορείο να μοιάζει με πύραυλο έτοιμο για απογείωση με τον Μπόρις Τζόνσον στο τιμόνι.

Steve Bell - The Guardian

Ο Ντέιβ Μπράουν του Independent παραλλήλισε την Μ.Βρετανία με ένα τρένο που αναχωρεί, με επιβάτη τον Μπόρις Τζόνσον και τους Μέρκελ, Μακρόν και Γιούνκερ να του κουνάνε το ευρωπαικό μαντήλι από κάτω.

Dave Brown- The Independent

O Πίτερ Μπρουκς των Times επέλεξε να απεικονίσει τον Βρετανό Πρωθυπουργό να πέφτει από ένα τηγάνι με τα αστέρια της Ε.Ε. στα μαλλιά - φλόγες του Ντόναλντ Τραμπ και να αναφωνεί «επιτέλους ελεύθερος».

Peter Brookes - The Times

Σε ανάλογο ύφος και το σκίτσο του Μάτ Μέρφι για τον Economist. Η Βρετανία παρομοιάζεται με πλοίο που πλέει σε αχαρτογράφητα νερά.

Matt Murphy - The Economist

Τέλος, ο πολυβραβευμένος σκιτσογράφος Φαντί Αμπού Χασάν, γνωστός με το ψευδώνυμο FadiToOn, δημιούργησε μια γελοιογραφία του τυφλωμένου από το «όραμα» του Brexit Μπόρις Τζόνσον με φόντο την θολωμένη σημαία της Ε.Ε. να λέει: «Μπορώ να δω το φιλόδοξο όραμά μου».

FadiToOn - cartoonmovement.com