ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
28/09/2020 11:24 EEST | Updated 28/09/2020 15:41 EEST

BTS: Οι Πρίγκηπες της K-pop σαρώνουν και στο χρηματιστήριο - Σκοτωμός για μία μετοχή

Η ζήτηση είναι ήδη χίλιες φορές μεγαλύτερη από τις προσφερόμενες μετοχές.

Jo Soo-jung/Newsis via AP
Oι BTS έγιναν οι πρώτοι Νοτιοκορεάτες μουσικοί που έφτασαν στην πρώτη θέση του Αμερικανικού Billboard Hot 100, με το “Dynamite”.

H Big Hit Entertainment, η εταιρεία πίσω από το παγκοσμίως δημοφιλέστατο νοτιοκορεάτικο συγκρότημα BTS, αρχίζει διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο της Ν. Κορέας (KOSPI ) στις 15 Οκτωβρίου και η ζήτηση είναι ήδη χίλιες φορές μεγαλύτερη από τις προσφερόμενες μετοχές.

Η τιμή της μετοχής ορίστηκε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο - 115 δολάρια - αλλά οι υποψήφιοι επενδυτές δεν φαίνεται να πτοούνται, καθώς το επταμελές συγκρότημα-φαινόμενο συνεχίζει την απίστευτα ανοδική πορεία του, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Οι BTS έγιναν οι πρώτοι Νοτιοκορεάτες μουσικοί που έφτασαν στην πρώτη θέση του Αμερικανικού Billboard Hot 100, με το “Dynamite”.

Το ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών είναι ήδη χίλιες φορές μεγαλύτερο από τις προσφερόμενες μετοχές, ενώ πλήθος ιδιωτών αγωνίζονται να εξασφαλίσουν έστω και μία μετοχή. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 1.420 θεσμικοί επενδυτές ζητούν αριθμό μετοχών που είναι 1.117 μεγαλύτερος από τις προσφερόμενες και το 98% έχει δηλώσει ότι θα πληρώσει την ανώτατη τιμή.

Η Big Hit δήλωσε κέρδη 49,7 δισ. δολαρίων το πρώτο εξάμηνο του 2020, καθώς οι online συναυλίες και οι πωλήσεις προϊόντων μέσω του app Weverse, υπερκάλυψαν τις απώλεις των συναυλιών που αναβλήθηκαν λόγω πανδημίας.

Η Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) θα μετατρέψει τα επτά μέλη των BTS σε πολυεκατομμυριούχους, καθώς η Big Hit χάρισε στον καθένα τους 68.385 μετοχές, αξίας σχεδόν 7,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι BTS είναι το συγκρότημα με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της Ν. Κορέας και υπολογίζεται ότι η αξία τους για την οικονομία της χώρας ξεπερνά τα 4,65 δισ. δολάρια τον χρόνο - ποσό που αναλογεί στο 0,3% του τοπικού ΑΕΠ. Οι ”Πρίγκηπες της Ποπ”, όπως ονομάστηκαν από το περιοδικό TIME, φιγουράρουν στα 100 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιροή στον κόσμο το 2019. Είναι, επίσης, το πρώτο και μοναδικό συγκρότημα από την Ασία, που δεν τραγουδάει στα αγγλικά, αλλά κατάφερε να γεμίσει το Γουέμπλεϊ τον Ιούνιο του 2019, σε μία ιστορική συναυλία που καθήλωσε 60.000 θαυμαστές τους.