ΔΙΕΘΝΕΣ
24/04/2015 07:36 EEST | Updated 24/04/2015 08:16 EEST

Εικόνες δαντικής κόλασης από την έκρηξη του ηφαιστείου Καλμπούκο στη Χιλή

Μετά από μισό αιώνα ξύπνησε το ηφαίστειο Καλμπούκο, στη νότια Χιλή, που εξερράγη ξαφνικά, προκαλώντας τεράστια σύννεφα τέφρας και οδηγώντας στην απομάκρυνση 4.000 ανθρώπων.

Η εκκένωση της γύρω περιοχής έχει επηρεάσει τουλάχιστον 4.000 κατοίκους από την Τετάρτη το απόγευμα. Ωστόσο όταν έπεσε η νύχτα βγήκαν οι κάμερες για να απαθανατίσουν αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες.

Η Χιλή είναι μέρος του Ειρηνικού Δαχτυλιδιού της Φωτιάς, ένα τόξο 25.000 μιλίων με ηφαιστειακή και σεισμική δόνηση. Σύμφωνα με το Reuters, το ηφαίστειο του Calbuco εξερράγη πριν από σχεδόν πέντε δεκαετίες.

Το Καλμπούκο ήταν ανενεργό για 54 χρόνια, σύμφωνα με τους αξιωματούχους. Η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Ορυχείων (ΕΥΓΟ) ανακοίνωσε πως το ηφαίστειο μπορεί να αρχίσει να εκλύει λάβα, κάτι που θα προκαλούσε το λιώσιμο των πάγων στις κορυφές, δημιουργώντας φόβους για πλημμύρες και άνοδο της στάθμης των ποταμών.

Ο κόκκινος συναγερμός αφορά τις πόλεις Πουέρτο Μοντ και Πουέρτο Βάρας, που βρίσκονται στην περιοχή Λος Λάγος, περίπου 1.300 χλμ. νότια του Σαντιάγο.

Δείτε εδώ ένα time-lapse βίντεο από την έκρηξη

Photo gallery Beautiful Volcano Images See Gallery