Χανιά: Ένοχοι κρίθηκαν δύο κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό ανήλικης

PRImageFactory via Getty Images

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων δύο άνδρες, 52 και 37 ετών, για τον ομαδικό βιασμό ενός κοριτσιού 13 ετών, από κοινού με έναν 16χρονο φίλο τους, ο οποίος έχει καταδικαστεί από το Δικαστήριο Ανηλίκων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του zarpanews.gr, ο 52χρονος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης και θα οδηγηθεί στη φυλακή και ο 37χρονος σε πέντε χρόνια φυλάκισης, λόγω μειωμένου καταλογισμού και θα είναι ελεύθερος υπό κοινωνική επιτήρηση.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 28 Σεπτεμβρίου του 2006: Το κορίτσι έφυγε από το σπίτι της στα Χανιά στις 5 περίπου το απόγευμα και επέστρεψε στις 3:30 περίπου τη νύχτα, σε άθλια κατάσταση. Δύο ημέρες μετά λόγω πόνων στο στομάχι πήγε επειγόντως στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως είχε κακοποιηθεί. Όπως προέκυψε, οι τρεις την είχαν πάει σε ερημική παραλία όπου την βίασαν διαδοχικά. Στη συνέχεια την είχαν φορτώσει στο αυτοκίνητο του 40χρονου τότε, πρώτου κατηγορουμένου.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη νοητική στέρηση του κοριτσιού, την ηλικία του, την ορφάνια και την απόλυτη ελευθερία που βίωνε απ’ το σπίτι. «Από εκεί αντλούσαν την αυτοπεποίθηση ότι θα μείνουν ατιμώρητοι» είπε, σύμφωνα με το zarpanews.gr.

Σημειώνεται πως, παρά το ότι το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2006, για να εκδοθεί η εν λόγω απόφαση η υπόθεση χρειάστηκε να δικαστεί επτά φορές, λόγω αλλαγών στη νομοθεσία.

Popular in the Community