ΔΙΕΘΝΕΣ
21/12/2020 12:46 EET

Χάος σε πτήση της United - Επιβάτης πέθανε από κορονοϊό ενώ κάποιοι του έκαναν τεχνητή αναπνοή

Απέκρυψε την αλήθεια από το πλήρωμα κατά την επιβίβαση του στο αεροσκάφος.

DANIEL SLIM via Getty Images

Ένα δράμα ξεδιπλώθηκε μπροστά στους επιβάτες της πτήσης 591 της United Airlines, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ορλάντο - Λος Άντζελες, την Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου.

Ενενήντα λεπτά αφότου το αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα, ένας επιβάτης, που εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως ήταν θετικός στο κορονοϊό, άρχισε να τρέμει, να ιδρώνει και να δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Η υγεία του επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα και ο άνδρας σταμάτησε να αναπνέει. 

Ο πιλότος αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό και με τα αποθέματα οξυγόνου που είχαν χορηγηθεί στον ασθενή, να τελειώνουν, αναγκάστηκε να προσγειώσει εσπευσμένα το αεροπλάνο στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Λούις Άρμστρονγκ» της Νέας Ορλεάνης.

Το πλήρωμα αναζήτησε μεταξύ των επιβατών κάποιο γιατρό προκειμένου να παρασχεθούν στον άρρωστο οι πρώτες βοήθειες.

Όπως είπε ο Τόνι Αλντάπα, επιβάτης που προσφέρθηκε να βοηθήσει, «Είπα πως γνωρίζω ”καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση”και μπορώ να συνδράμω κάνοντας του μαλάξεις στο στήθος. Από την ώρα που ξεκίνησα μέχρι την ώρα που ανέβηκαν στο αεροσκάφος οι πυροσβέστες είχαν περάσει τουλάχιστον 45 λεπτά. Δεν υπήρξε επαφή με το στόμα. Μόνο μαλάξεις».

Η σύζυγος του άντρα που πέθανε από κορονοϊό στην πτήση 591 της United, παραδέχθηκε πως ο άντρας της είχε βρεθεί θετικός στο τέστ κορονοϊού που του είχε γίνει πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος και πως απέκρυψε την αλήθεια από το πλήρωμα κατά την επιβίβαση του.

Με βάση τους κανόνες που ισχύουν στην United Airlines, οι επιβάτες πρέπει αυτοβούλως να το αναφέρουν στο πλήρωμα αν έχουν συμπτώματα του κορονοϊού.

Μετά την αποβίβαση του νεκρού από το αεροπλάνο, η θέση του απολυμάνθηκε, και το Boeing 737-900 με 197 επιβάτες, συνέχισε το δρομολόγιο του για το Λος Άντζελες.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, ενημέρωσε την United Airllines πως ο νεκρός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

 

Πηγή: The Daily Mail