Cheesecake με καρύδα και σοκολάτα

Το γλυκό κι εγώ έχουμε πλέον μια τυπική σχέση, φυσικά και αγαπώ τα γλυκά αλλά όχι θα το αναζητήσω, πλέον τα γλυκά που θα φάω με την καρδιά μου, εκτός από την λατρεμένη μου μερέντα, είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.
funky cook

Κάποτε, όταν η ηλικία μου ήταν μονοψήφιος αριθμός, ήμουν αυτό που λέμε γλυκατζού. Επικοί «καυγάδες» γιατί αν δεν έτρωγα κάθε μέρα μια πάστα αμυγδάλου ή ένα κωκ, αρνιόμουν να φάω το φαγητό μου, ευτυχώς αυτή η συνήθεια μεγαλώνοντας εξαφανίστηκε, σχεδόν.

Το γλυκό κι εγώ έχουμε πλέον μια τυπική σχέση, φυσικά και αγαπώ τα γλυκά αλλά όχι θα το αναζητήσω, πλέον τα γλυκά που θα φάω με την καρδιά μου, εκτός από την λατρεμένη μου μερέντα, είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ανάμεσα σε όλα τα γλυκά του κόσμου και αν έφτιαχνα μια λίστα με τα αγαπημένα μου αυτά δεν θα ξεπερνούσαν τα 5 ή 6.

Η κλασική πάστα αμυγδάλου (χωρίς καμία υπερβολή, την πιο νόστιμη και αυθεντική συνταγή την σερβίρει το αγαπημένο μου ζαχαροπλαστείο στον Ορχομενό), το γαλακτομπούρεκο, το τιραμισού, το κλασικό αμερικάνικο Cheesecake, τα κωκ και οι καριόκες είναι για τα γούστα μου η επιτομή της απόλαυσης.

Με τα χρόνια προσπάθησα να μάθω και να «τελειοποιήσω» τις συνταγές που μου άρεσαν, ώστε να τις φτιάχνω εύκολα στο σπίτι, αρκεί να υπάρχουν τα υλικά.

Αυτή η «ευκολία από το σπίτι», πόσο ωραίες και βολικές λέξεις, φυσικά η ευκολία στην ζωή δεν αναφέρεται σε κάποιου είδους «τεμπελιά-βαρεμάρας» αλλά σε οτιδήποτε μου λύνει τα χέρια, με διευκολύνει και μου εξοικονομεί χρόνο και ίσως χρήμα για άλλες καλύτερες δραστηριότητες.

Απόλαυσε παρακάτω την yummy συνταγή για Coconut Cheesecake, η ψημένη βελούδινη κρέμα τυριού, η καρύδα και η σοκολάτα ξελογιάζουν, φτιάχνεται τόσο απλά και εύκολα και εν κατακλείδι δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ψήνονται όλα τα cheesecake του κόσμου αυτού!

Προετοιμασία: 60′

Έτοιμο σε: 4 ώρες

Ποσότητα: 8 άτομα

Επίπεδο Δυσκολίας: Μέτριο

Υλικά

για την βάση

90 gr. digestive μπισκότα

20 gr. νιφάδες αποξηραμένης καρύδας

50 gr. βούτυρο

για τη γέμιση

400 gr. τυρί κρέμα

155 gr. κρέμα καρύδας

60 gr. άχνη ζάχαρη

8 gr. κόρν φλάουρ

2 αυγά

1 λοβό βανίλιας ή 1 κάψουλα βανιλλίνης

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Επιπλέον θα χρειαστείτε

100 gr. κουβερτούρα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας κρέμα καρύδας

100 gr. κρέμα γάλακτος

Νιφάδες καρύδας

Εκτέλεση

Για τη βάση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C Κελσίου.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.

Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο.

Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τις νιφάδες καρύδας και το βούτυρο.

Απλώνουμε το μείγμα, ομοιόμορφα σε στρογγυλή φόρμα ή τσέρκι διαμέτρου 18-20 cm.

Ψήνουμε για 8 λεπτά την βάση.

Για τη γέμιση

Χτυπάμε τα υλικά για την γέμιση στο μίξερ για 2 λεπτά, εκτός από τον χυμό του λεμονιού, το οποίο θα το προσθέσουμε στο τέλος.

Μεταφέρουμε την κρέμα επάνω από την ψημένη βάση και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 170° C Κελσίου, για 20 λεπτά και κατόπιν στους 120° C Κελσίου για άλλα 20 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την κρέμα καρύδας να πάρουν μια βράση και αποσύρουμε από την φωτιά.

Κατόπιν προσθέτουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχει να λιώσει.

Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει ελαφρά και περιχύνουμε με την λιωμένη σοκολάτα.

Αφού σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και κρυώσει τελείως το cheesecake πασπαλίζουμε με την καρύδα.

Tips:

- Ο καλύτερος τρόπος για να κρυώσει το cheesecake είναι να το αφήσετε σε δροσερό σημείο και όχι στο ψυγείο.

- Αν θέλετε όπου βλέπετε βούτυρο αν θέλετε χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας.

- Εκτός από σοκολάτα στο cheesecake ταιριάζει και η κρέμα ή μαρμελάδα λεμόνι ή δοκιμάστε καραμέλα butterscotch.

Δείτε περισσότερες συνταγές στη σελίδα του Funky Cook.