ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/11/2018 13:05 EET | Updated 06/11/2018 13:06 EET

Χειροπέδες σε ανήλικους που εισέβαλλαν σε σχολεία και έκλεβαν ότι έβρισκαν

Igor Vershinsky via Getty Images

Σπείρα ανηλίκων που είχε «ρημάξει» σχολικά συγκροτήματα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και των Αγίων Αναργύρων εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Σε επιχείρηση που έλαβε χώρα στις 2 Νοεμβρίου συνελήφθησαν έξι ανήλικοι, τρεις Έλληνες και τρεις αλλοδαποί, όπως και ένας 18χρονος Έλληνας.

Όπως διαπιστώθηκε τα μέλη της συμμορίας  εισέρχονταν νυχτερινές ώρες στις σχολικές αίθουσες και στα γραφεία των καθηγητών και αφαιρούσαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Από την έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συστήσει από τον περασμένο Μάιο συμμορία, με σκοπό την διάπραξη κλοπών κυρίως από σχολικά συγκροτήματα καθώς και ληστειών σε βάρος ανηλίκων και ηλικιωμένων.

Αναφορικά με τις κλοπές, τα μέλη της σπείρας παραβίαζαν τις εισόδους των σχολικών κτιρίων και αφαιρούσαν από αίθουσες και γραφεία καθηγητών και δασκάλων διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (ηχεία, οθόνες, προτζέκτορες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κλπ) ενώ προέκυψε ότι διέπρατταν και κλοπές μοτοσυκλετών.

Στις περιπτώσεις των ληστειών, προσέγγιζαν τα θύματα τους (ανήλικοι και ηλικιωμένοι) και είτε με τη απειλή αντικειμένου είτε με τη χρήση βίας, αφαιρούσαν τσάντες, κινητά τηλέφωνα, χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί  10 περιπτώσεις κλοπών από σχολικά συγκροτήματα, επτά ληστείες, δύο  κλοπές μοτοσυκλετών και μία κλοπή από κατάστημα ενώ εξιχνιάσθηκε και μία περίπτωση εμπρησμού εγκαταλειμμένης οικίας.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.