ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/02/2020 14:38 EET | Updated 14/02/2020 14:38 EET

Χειροπέδες στον ληστή με αδυναμία στα ροζ ξενοδοχεία της Αθήνας

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

JW LTD via Getty Images

Αδυναμία στα ροζ ξενοδοχεία είχε ένας ληστής, δραπέτης φυλακών, ο οποίος συνελήφθη από άντρες της Ασφάλειας το μεσημέρι της Πέμπτης στο Νέο Ηράκλειο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης από τις αρχές του έτους διέπραξε συνολικά εννιά ένοπλες ληστείες σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Αναλυτικότερα,  εισέρχονταν στα ξενοδοχεία προσποιούμενος τον πελάτη και αφού ακινητοποιούσε με την απειλή πιστολιού τους υπαλλήλους, αφαιρούσε χρήματα τόσο από τα ταμεία όσο και από χρηματοκιβώτια και στη συνέχεια διέφευγε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα με ενσωματωμένο φιαλίδιο, φιαλίδια αερίου, συσκευασία με πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων.

Ο 31χρονος έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για ένοπλες ληστείες, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, επικίνδυνη σωματική βλάβη καθώς και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Για τα παραπάνω αδικήματα είχε καταδικασθεί και εξέτιε ποινή κάθειρξης 15 ετών σε φυλακή, από το οποίο έλαβε άδεια την οποία παραβίασε και από 3-12-2019 αναζητούνταν ως δραπέτης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.