ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/01/2019 12:59 EET

Χειροτερεύει ο καιρός από την Τετάρτη

Πού αναμένονται χιονοπτώσεις, πού βροχές και καταιγίδες.

Eurokinissi

Επιδείνωση του καιρού από αύριο Τετάρτη και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους που η έντασή τους θα φθάνει τα 8 μποφόρ, προβλέπει η ΕΜΥ.

Αναλυτικότερα, θα επηρεαστούν την Τετάρτη τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, σταδιακά η δυτική Πελοπόννησος, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Στη δυτική Ελλάδα τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Για την Πέμπτη αναμένεται να επηρεαστούν τις πρωινές ώρες η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Εκ νέου από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά (κυρίως στα παραθαλάσσια), καθώς και η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

Την Παρασκευή αναμένεται να επηρεαστεί αρχικά η δυτική Ελλάδα, με βαθμιαία επέκταση στην ανατολική χώρα. Την Τετάρτη και την Παρασκευή αναμένονται χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.