ΔΙΕΘΝΕΣ
23/08/2018 17:57 EEST

Χιλιάδες αγωγές κατά της Monsanto μετά την αποζημίωση-μαμούθ στον καρκινοπαθή κηπουρό

JOSH EDELSON via Getty Images

Βροχή αγωγών εναντίον της Μonsantο. Ακολούθησε την τεράστια αποζημίωση την οποία κλήθηκε να καταβάλει σε Αμερικανό που προσβλήθηκε από καρκίνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας Bayer, η οποία συγχωνεύτηκε με την πολυεθνική εταιρεία αγροχημικής και γεωργικής βιοτεχνολογίας Monsanto, o αριθμός των αγωγών που ασκήθηκαν σε βάρος της στις ΗΠΑ έχει φτάσει τις 8.000. 

«Ο αριθμός των εναγόντων τόσο σε πολιτειακά όσο και ομοσπονδιακά δικαστήρια είναι περίπου 8.000 από τα τέλη Ιουλίου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Bayer Βέρνερ Μπάουμαν.

Το μπαράζ των αγωγών πυροδότησε η υπόθεση του κηπουρού  Ντιγουέιν Τζόνσον, ο οποίος προσβλήθηκε από καρκίνο εξαιτίας του ζιζανιοκτόνου RoundUp της Monsanto. Στις 10 Αυγούστου, το δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο υποχρέωσε την εταιρεία να αποζημιώσει τον Τζόνσον με 290 εκατ. δολάρια. Από τότε, οι μετοχές της Bayer έχουν χάσει περισσότερο από 10 τοις εκατό.

Ο Βέρνερ Μπάουμαν  επανέλαβε,ότι η ετυμηγορία των ενόρκων δεν βασίστηκε σε επιστημονικά συμπεράσματα και πρόσθεσε ότι η ζήτηση παραμένει μεγάλη.

Πηγή: Reuters