ΔΙΕΘΝΕΣ
12/06/2019 16:57 EEST | Updated 12/06/2019 17:10 EEST

Χονγκ Κονγκ: Εταιρεία απέσυρε προσφορά ύψους 1,4 δις δολαρίων λόγω αστάθειας

Η Goldin, θα χάσει την προκαταβολή των 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

ASSOCIATED PRESS

Oι αντιδράσεις για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο περί έκδοσης υπόπτων στην κινεζική ενδοχώρα,φαίνεται πως είχε και τις πρώτες σοβαρές επιπτώσεις στον οικονομικό τομέα. 

Η Goldin Financial Holding Ltd. μειώνει την άκρως δελεαστική και επιτυχημένη προσφορά της για τα αγροτεμάχια που βρίσκονται στην περιοχή της Κάουλουν στο Χόνγκ Κόνγκ., ύψους 1,42 δις δολάρια,  ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, την  Τρίτη 11 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το άρθρο του Bloomberg, σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τη Δευτέρα, τρεις εκτελεστικοί διευθυντές και τρεις ανεξάρτητοι διευθυντές ψήφισαν υπέρ της απόσυρσης της προσφοράς. Κατά την διαδικασία της ψηφοφορίας, οι διευθυντές έκαναν λόγο για «πρόσφατες κοινωνικές αντιφάσεις και οικονομική αστάθεια» που θα επηρεάσουν αρνητικά την αγορά εμπορικών ακινήτων του Χονγκ Κονγκ.

Ο πρόεδρος του Goldin, Πολ Σάτονγκ, διαφώνησε με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Ψήφισε υπέρ της παραμονής της προσφοράς, λέγοντας ότι η σημερινή κατάσταση δεν θα επηρεάσει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς. Ο Σάτονγκ, ανέφερε πως είναι πεπεισμένος ότι η απόκτηση θα δημιουργήσει σημαντικές συνεργασίες στην ανάπτυξη ενός γειτονικού αγροτεμαχίου που κατέχει ο Goldin.

Κάτω από τα νέα δεδομένα η Goldin, θα χάσει την προκαταβολή των 25 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταβάλει στην κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ.

Ο δείκτης Hang Seng Properties υποχώρησε έως και 2,6% την Τετάρτη, το περισσότερο σε σχεδόν έξι εβδομάδες.

Πηγή: Bloomberg