ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/01/2018 21:11 EET

Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η Αθήνα τη Δευτέρα. Απεργία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Eurokinissi
Αρχείου

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται αύριο Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, η Αθήνα, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς να τραβούν 24ωρο χειρόφρενο αντιδρώντας στην πολιτική της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, τα σωματεία των εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρόλεϊ και λεωφορεία έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία κάνοντας λόγο για «εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο» που διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας».

Παρόλα αυτά, κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό.

Στο μεταξύ, σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν την Δευτέρα και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Έτσι, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

Χωρίς δακτύλιο τη Δευτέρα

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, τη Δευτέρα, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στα ΜΜΜ δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος).

Παράλληλα θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας των ΜΜΜ (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα (Ι.Χ, φορτηγά, λεωφορεία και δίκυκλα).

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air

Σε ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων θα προχωρήσει τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου η AEGEAN και η Olympic Air λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, με 3ωρη στάση εργασίας από 12:00 – 15:00 τοπική, στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, η AEGEAN και η Olympic Air αναγκάζονται να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 28 σκέλη πτήσεων εξωτερικού και  20 σκέλη πτήσεων εσωτερικού ενώ ακυρώνουν 13 σκέλη πτήσεων εσωτερικού, ως κάτωθι:

Ακυρώνονται οι κάτωθι πτήσεις εσωτερικού της Olympic Air:

AEGEAN

Τροποποιείται η ώρα αναχώρησης στις κάτωθι πτήσεις εσωτερικού της Olympic Air:

AEGEAN

Τροποποιείται η ώρα αναχώρησης στις κάτωθι πτήσεις εξωτερικού της AEGEAN:

AEGEAN