ΔΙΕΘΝΕΣ
28/11/2018 06:52 EET

«Χρησιμοποιώ το Snapchat για να πουλώ βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου»

Instagram

Η Τζόντι Κάρναλ αναφέρεται στον εαυτό της ως «Snapchat Premium Girl»: Όπως λέει στο BBC, βγάζει 4.000 λίρες τον μήνα μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής, πουλώντας εικόνες και βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου της ίδιας, λέγοντας πως «είναι σαν κανονική επιχείρηση».

Όπως λέει η 26χρονη, «είναι σαν αυτούς που τραγουδάνε, ή πάνε και παίζουν μουσική, ή καλλιτέχνες που πουλάνε τους πίνακές τους. Απλά εγώ πουλώ εικόνες και βίντεο με εμένα».

 

 

Για μηνιαία συνδρομή μεταξύ 20 και 200 λιρών, στέλνει στους συνδρομητές της φωτογραφίες και βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου με την ίδια, μέσω της εφαρμογής του Snapchat. Η ίδια διαφημίζει τις υπηρεσίες της σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, το Facebook και το Instagram. Όσοι έρχονται σε επαφή μαζί της πρέπει να συμφωνήσουν σε μια σειρά κανόνων της και να μεταφέρουν τα χρήματα για τον πρώτο μήνα στον λογαριασμό της, πριν τους επιτρέψει να την κάνουν follow. Επίσης, όπως λέει ελέγχει αν οι λογαριασμοί αυτοί ανήκουν σε πραγματικούς ανθρώπους πριν αποδεχτεί.

 

 

Η Τζόντι άρχισε να πουλά τέτοιο υλικό λίγο μετά την εμφάνισή της σε dating show (Take Me Out) το 2016, όταν άνδρες άρχισαν να έρχονται σε επαφή μαζί της online. Αρχικά έβρισκε ενοχλητικά τα μηνύματα, αλλά μετά άλλαξε γνώμη- και η διατήρηση του λογαριασμού της πλέον έχει εξελιχθεί σε δουλειά πλήρους ωραρίου, καθώς οι πάνω από 40 συνδρομητές της απαιτούν επιπλέον υλικό- το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από την ίδια να κάνει στριπτίζ μέχρι να αυνανίζεται.

Από νομικής άποψης, θεωρείται πως δεν παραβιάζονται νόμοι από την πώληση τέτοιου υλικού, εκτός εάν γίνεται σε χρήστες ηλικίας κάτω των 18 ή αν πρόκειται για πολύ ακραίο υλικό. Ωστόσο, μετά το ρεπορτάζ του BBC, το Instagram μπλόκαρε όλα τα hashtags περί Premium Snapchat που χρησιμοποιούνταν από χρήστες που διαφήμιζαν τέτοιες υπηρεσίες. Επίσης, το Snapchat ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως δεν επιτρέπει τη διανομή ή προώθηση πορνογραφικού υλικού, καθώς αποτελεί σκόπιμη παραβίαση των κανόνων χρήσης του. «Το απομακρύνουμε όταν μας αναφέρεται» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

 

Η Τζόντι βλέπει το Snapchat ως ένα ασφαλές περιβάλλον για να βγάλει χρήματα, και τονίζει πως ποτέ δεν χρειάζεται να συναντά τους πελάτες της. «Δεν είμαι συνοδός. Μου έχουν προσφέρει χιλιάδες λίρες για να συναντήσω άνδρες και λέω όχι» υποστηρίζει.

Παρόλα αυτά, λέει πως έχει δεχτεί πολλά σκληρά και προσβλητικά σχόλια ως προς αυτό που κάνει. «Με αποκαλούν “πόρνη” και τέτοια. Και όντως, με αναστατώνει».

Μέσα σε διάστημα 20 λεπτών από το γύρισμα στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, έλαβε ένα μήνυμα από κάποιον με τον οποίο δεν είχε μιλήσει ποτέ. «Πάντως είσαι πόρνη. Είσαι πανέμορφη, σίγουρα, αλλά ντροπή να πουλάς το σώμα ή τις φωτογραφίες σου. Δυστυχώς δεν υπάρχει ηθική στον κόσμο».

 

 

«Λαμβάνω ένα τέτοιο μήνυμα κάθε ώρα, ή κάθε μισή ώρα, όλη μέρα. Απόψε θα με ρωτήσουν οι φίλοι μου “πώς πήγε το γύρισμα”...και τότε θα ξεσπάσω. Αλλά απεχθανόμουν τη δουλειά γραφείου μου, και αγαπώ τα χρήματα» λέει σχετικά- ενώ προσθέτει πως υπάρχει και κόστος σε προσωπικό επίπεδο, καθώς είναι μήνες που δεν έχει φίλο, καθώς πολλοί άνδρες την κρίνουν. «Δεν θέλουν να βγαίνουν μαζί μου όταν τους λέω τη δουλειά μου. Ή το κάνουν, αλλά για τους λάθος λόγους».

Επίσης, παραδέχεται πως η οικογένειά της ανησυχεί για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις: Στους συνδρομητές που πληρώνουν συνδρομή 200 λιρών τον μήνα επιτρέπεται να αποθηκεύουν το υλικό που τους στέλνει. Αυτό σημαίνει πως χάνει τον έλεγχό του, και δεν ξέρει πώς θα χρησιμοποιηθεί.

 

 

Πάντως η Τζόντι λέει πως θα συνεχίσει να το κάνει, «μέχρι τη στιγμή που δεν θα μου είναι βολικό».

Όπως τονίζει, τα χρήματα- τετραπλάσια από αυτά που έβγαζε στο παρελθόν- το κάνουν να αξίζει τον κόπο, ειδικά από τη στιγμή που δυσκολευόταν να βγάζει τα προς το ζην πριν δύο χρόνια. Ωστόσο, δεν κρύβει τα μειονεκτήματα. «Όταν τα σεξουαλικού περιεχομένου σχόλια είναι η μόνη προσοχή που λαμβάνεις ως γυναίκα, μπορεί να σε κάνει να νιώσεις πως δεν αξίζεις τίποτα. Τα μόνα που μου στέλνουν είναι “δείξε μου τα στήθη σου” ή “θέλω να σε δω με τα εσώρουχά σου τώρα” ή “είσαι βρώμικη”. Κάποιες φορές κλαίω. Με αναστατώνει, επειδή δεν λαμβάνω “καλή” προσοχή».