ΔΙΕΘΝΕΣ
09/11/2016 13:59 EET | Updated 09/11/2016 14:54 EET

Χίλαρι Κλίντον: Το αμερικανικό όνειρο είναι αρκετά μεγάλο για όλους. Ελπίζω ο Τραμπ να είναι επιτυχημένος πρόεδρος για όλους

HuffPost Greece

Την ελπίδα της πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι πραγματικά ένας πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς και θα είναι επιτυχής εξέφρασε η υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ήττα της στην εκλογική αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου- προσθέτοντας πως προσθέρθηκε να συνεργαστεί μαζί του».

Όπως είπε, προφανώς το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε. «Ζητώ συγγνώμη που δεν κερδίσαμε», δήλωσε, εκφράζοντας την περηφάνεια και την ευγνωμοσύνη της για την προεκλογική εκστρατεία. «Ξέρω πόσο απογοητευμένοι είστε, και εγώ το ίδιο» πρόσθεσε, λέγοντας πως το αποτέλεσμα είναι επώδυνο.

Στη συνέχεια, αναγνώρισε πως ο διχασμός στη χώρα είναι μεγάλος, ωστόσο «πιστεύω ακόμα στην Αμερική. Πρέπει να αποδεχτείτε από το αποτέλεσμα. Ο Τραμπ θα γίνει πρόεδρός μας» δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι το Σύνταγμα της χώρας διαφυλάσσει με ευλάβεια την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας.

Στη συνέχεια της ομιλίας της, υπογράμμισε πως «όλοι είμαστε ίσοι», ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις αξίες περί ελευθερίας έκφρασης και θρησκείας και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.

«Το αμερικανικό όνειρο είναι αρκετά μεγάλο για όλους, για τους μετανάστες, τους LGBT, τους ανθρώπους με αναπηρίες, όλους» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις γυναίκες.