ΤΟ BLOG
08/04/2021 11:55 EEST | Updated 08/04/2021 11:55 EEST

Covid, με οδηγό τη συλλογική τρέλα

Η κατάσταση περιγράφεται εφιαλτική. Και επιδεινούμενη.

Eurokinissi
Στιγμιότυπο από το πάρκο της Καισαριανής το Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Φιλικό μου πρόσωπο είναι διασωληνωμένο στο Γεννηματάς εκτός ΜΕΘ σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Παράλληλα όλο του το οικογενειακό περιβάλλον βρίσκεται σε καραντίνα επειδή οι περισσότεροι έχουν αποδειχθεί θετικοί στον κορωνοϊό.Είναι επείγον να μεταφερθεί η ασθενής σε ΜΕΘ ώστε να έχει σοβαρές πιθανότητες επιβίωσης. Όμως δεν υπάρχουν ελεύθερες ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια! 

Γύρω μου μαθαίνω συνεχώς για γνωστούς που έχουν προσβληθεί είτε ελαφρά είτε βαρύτερα από τον κορωνοϊό ενώ παράλληλα πληροφορίες λένε ότι ούτε τα νοσοκομεία ούτε το ιατρικό προσωπικό επαρκούν πλέον το τεράστιο κύμα που αντιμετωπίζουν. 

Η κατάσταση περιγράφεται εφιαλτική. Και επιδεινούμενη...Το περσινό Πέργκαμο, είναι η φετινή Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αλλά υμείς άδετε! Ζούμε ήδη όλοι - άδοντες και μη - σε έμμεση και άμεση σχέση με τη μόλυνση. 

Και όλοι ψυχανεμιζόμαστε πώς δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην κορύφωση η οποία πρέπει να αναμένεται λογικά την περίοδο του Πάσχα

Δηλαδή εκείνες τις μέρες όπου οι πάντες, καθησυχασμένοι από μισόλογα και προβλέψεις των ”υπευθύνων”, περιμένουν να εκδράμουν εγκαταλείποντας τα μεγάλα, αστικά κέντρα. 

Δηλαδή μεταφέροντας τον ιό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας όπως ακριβώς συνέβη και πέρσι. 

Η κυβέρνηση από την άλλη πλευρά έχει χάσει την μπάλα με αλλοπρόσαλλες αποφάσεις που αλληλοαναιρούνται, με self test πού όμως είναι rapid test, με εντελώς αψυχολόγητο και βιαστικό άνοιγμα των λυκείων - διερωτώμαι γιατί όχι και τα πανεπιστήμια με τους πολύ πιο μεγάλους χώρους και τους πολύ πιο ώριμους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία - με ελεύθερο το λιανεμπόριο, με ελεύθερες τις μετακινήσεις, με ανύπαρκτη αστυνόμευση, με πλήρη απουσία της πολιτείας από την καθημερινότητα των πολιτών...Ενώ οι θάνατοι καθημερινά και οι εισαγωγές των ασθενών στα νοσοκομεία έχουνε φτάσει σε επίπεδα συναγερμού. 

Αφήνω όλους αυτούς που περνάνε την αρρώστια κλεισμένοι - αποκλεισμένοι στο σπίτι τους βιώνοντας μίαν απίστευτη, ψυχολογική βάσανο. Απόγνωση. 

Από την άλλη ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μοιάζει να λειτουργεί εντελώς ανορθολογικά, να προκαλεί με τρόπο ηλίθιο την τύχη του την ίδια να αμφισβητεί κάθε κυβερνητική απόφαση και να είναι έτοιμο να υποστηρίξει πώς πανδημία δεν υπάρχει και ότι τα νοσοκομεία εκμεταλλεύονται τους ασθενείς προς ίδιον όφελος! 

Αυτό κατά τη γνώμη μου οφείλεται πρώτον στις παλινωδίες της κυβέρνησης της ίδιας που αδυνατεί να πείσει, δεύτερον στη γενική ανυποληψία στην οποία έχει περιέλθει η αυτογελοιοποιημένη επιτροπή των ειδικών, και τρίτον ο συνεχής, τρομολαγνικός καταιγισμός θανάτου από τα ΜΜΕ που αντί πλέον να φοβίζουν μάλλον αποενοχοποιούν τους τηλεθεατές. ”Αφού θα πεθάνουμε που θα πεθάνουμε ας πεθάνουμε τουλάχιστον διασκεδάζοντας”! 

Η περιφρόνηση όλων των δελτίων ειδήσεων είναι η εκδίκηση και η άμυνά τους. Δηλαδή ο ένας ανορθολογισμός κόντρα στον άλλο ανορθολογισμό και το ένα ψέμα κόντρα στο άλλο ψέμα. 

Και σε μία κατασκευασμένη πραγματικότητα που ο θάνατος γίνεται μέσο χειραγώγησης, πλουτισμού, πολιτικών - κομματικών αντιπαλοτήτων κλπ. 

Οφείλω να ομολογήσω ότι μέσα σε αυτή τη γενική τρέλα η διαδικασία αλλά και η ταχύτητα του γενικού εμβολιασμού του πληθυσμού είναι επιτυχής και αποτελεί τη μόνη παρηγοριά για να βγούμε κάποτε από αυτή την παράνοια. Αρκεί να εμβολιαστούμε όλοι και όλες έγκαιρα. 

 

.
.

Φωτογραφία: Πιτσιρικαρία χορεύει και τραγουδάει στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη την περασμένη Κυριακή. Όπως βλέπετε κάνεις Δεν φοράει μάσκα ενώ στο βάθος διακρίνονται μοτοσικλετιστές της αστυνομίας να πίνουν φραπέ και να βγάζουν selfies.