Τρόφιμος στο «Δαφνί» και πρωτοκλασάτο οπαδικό στέλεχος στα άγρια επεισόδια της Λευκάδας

Τρόφιμος στο «Δαφνί» και πρωτοκλασάτο οπαδικό στέλεχος στα άγρια επεισόδια της Λευκάδας
sooc

Μπροστά σε γνώριμα από το παρελθόν πρόσωπα ήρθαν οι αστυνομικοί που συνέλαβαν και ταυτοποίησαν οπαδούς για συμμετοχή στα άγρια επεισόδια που έγιναν στις 20 Μαρτίου 2016 στη Λευκάδα, όπου διεξήχθη ο τελικός κυπέλλου μπάσκετ γυναικών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι έγκλειστος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δαφνί», ο οποίος είναι γνωστός από παλιότερες συλλήψεις για αδικήματα αθλητικής βίας.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι τα 20 άτομα που κατηγορούνται, έξι εκ των οποίων προφυλακίστηκαν, έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Από αυτούς ξεχωρίζει ο τρόφιμος του «Δαφνί», ο οποίος έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όπως και ένας οπαδός του Παναθηναϊκού, ο οποίος περιγράφεται ως ηγετικό στέλεχος του οπαδικού κινήματος του τριφυλλιού.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους είχαν ταυτοποιήσει τον τρόφιμο του «Δαφνί» στα επεισόδια που σημάδεψαν το ντέρμπι Παναθηναικού-Ολυμπιακού στη Λεωφόρο, αγώνας που τελικά δεν έγινε ποτέ. Την ώρα των επεισοδίων κατά τη διάρκεια των οποίων υπήρξαν τραυματισμοί και καταστροφές στη Λευκάδα ο κατηγορούμενος τυπικά βρισκόταν στο νοσοκομείο αλλά στην πραγματικότητα είχε πάρει το δρόμο για το νησί από το βράδυ του Σαββάτου μαζί με ακόμα 50 χούλιγκαν. Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα και έκτοτε είναι έγκλειστος. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι πριν από την καταδρομική ενέργεια είχαν προηγηθεί εκατέρωθεν προκλήσεις οπαδών μέσω λογαριασμών στο Facebook.

Μαζί του την ημέρα των επεισοδίων βρισκόταν πρωτοκλασάτο στέλεχος γνωστού συνδέσμου του Παναθηναικού, ο οποίος επίσης ταυτοποιήθηκε. Η καταδρομική ενέργεια με στόχο ξενοδοχείο όπου διέμεναν φίλαθλοι του Ολυμπιακού στη Λευκάδα οργανώθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αθήνα. Από εκεί ξεκίνησαν εφτά αυτοκίνητα με αθηναϊκές πινακίδες, τα οποία ενώθηκαν με τέσσερα νοικιασμένα οχήματα και άλλα τέσσερα με πινακίδες Αγρινίου.

Η Αστυνομία δεν είχε πληροφόρηση για την κάθοδο των οπαδών στο νησί, ενώ λίγες ημέρες πριν τον αγώνα είχε αποφασιστεί να μην εφαρμοστεί διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που προέβλεπε τη μετακίνηση αρμόδιων αστυνομικών-επιτηρητών από την Αθήνα στη Λευκάδα. Στην ταυτοποίηση των δραστών συνέβαλαν σημαντικά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψε πινακίδες κυκλοφορίας και πρόσωπα. Καθοριστικής σημασίας ήταν τα πλάνα από τη γέφυρα που ενώνει το νησί με τη ξηρά, όπου κρανοφόροι απείλησαν τον φύλακα για να την ανοίξει και να περάσουν τα οχήματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι οδηγοί είχαν κρύψει τις πινακίδες κυκλοφορίας με ταινίες αλλά ένας αστυνομικός προνόησε και τις έβγαλε χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Συνολικά για τα επεισόδια κατηγορούνται 20 άτομα, εκ των οποίων οι έξι συλληφθέντες προφυλακίστηκαν. Εντύπωση προκάλεσε ανακοίνωσή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία αναφέρει ότι θα αναλάβει τη νομική υπεράσπιση των έξι προφυλακισθέντων διότι «αξιολογώντας τη σχηματισθείσα δικογραφία διαπιστώνεται ότι η διαταχθείσα προσωρινή κράτηση των έξι φιλάθλων βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με το υπάρχον αποδεικτικό υλικό».

Δημοφιλή