ΔΙΕΘΝΕΣ
27/06/2019 14:00 EEST | Updated 27/06/2019 14:37 EEST

Δαλάι Λάμα: «Επιστρέψτε τους μετανάστες στις χώρες τους, αλλιώς η Ευρώπη θα γίνει μουσουλμανική»

«Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους».

ASSOCIATED PRESS

Ο πνευματικός ηγέτης του Βουδισμού, Δαλάι Λάμα ισχυρίστηκε πως η «Ευρώπη είναι για τους Ευρωπαίους» και ότι η Ήπειρος μπορεί να γίνει μουσουλμανική η αφρικανική αν οι μετανάστες δεν επιστρέψουν πίσω στις χώρες τους.

Ο Δαλάι Λάμα που μένει μόνιμα ως πρόσφυγας στην Ινδία από τότε που διέφυγε από το Θιβέτ το 1959, δήλωσε σε συνέντευξη του στο BBC, πως μόνο ένας συγκεκριμένος αριθμός μεταναστών πρέπει να επιτραπεί να παραμείνει.

Ωστόσο συμπλήρωσε πως οι πρόσφυγες που θα επιστραφούν πρέπει πρώτα να «έχουν μάθει κάποιες δεξιότητες» και ότι η Ευρώπη οφείλει να βοηθάει όσους χρειάζονται βοήθεια αλλά μέχρι εκεί.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να λάβουν αυτούς τους πρόσφυγες και να τους δώσουν εκπαίδευση και κατάρτιση και ο στόχος είναι να επιστρέψουν στη χώρα τους με ορισμένες δεξιότητες», δήλωσε ο 83χρονος προκαλώντας διεθνή οργή.

Ο Δαλάι Λάμα προέβη στις δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης στην Σουηδία όπου το ακροδεξιό κόμμα ανέβασε τα ποσοστά του παρά το γεγονός πως ηττήθηκε από το κεντρο-αριστερό συνασπισμό της χώρας.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης με πολλούς να τον αποκαλούν «πρώτης τάξεως φασίστα» και «υποκριτή».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μοναχός κάνει τέτοια σχόλια. Σε μια ομιλία πέρυσι στο Μάλμο της Σουηδίας, ο θιβετιανός βουδιστής είπε ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να επιστρέψουν για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των χωρών τους.

 Πηγή: Independent, Daily Mail