ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/09/2018 19:18 EEST | Updated 27/09/2018 22:46 EEST

Δαμάζοντας τα κύματα του «Ξενοφώντα»

reuters

Ισχυροί άνεμοι, κλειστά σχολεία την Παρασκευή, δεμένα πλοία, διακοπές ρεύματος. Όσα έφερε ο «Ξενοφώντας».  

Σε αρκετές περιοχές της χώρας καταγράφονται διακοπές ρεύματος, λόγω της κοπής των δέντρων που προκαλούν προβλήματα στο δίκτυο, ωστόσο γίνονται προσπάθειες για άμεση αποκατάσταση. Που μπορείτε να δηλώσετε διακοπές ρεύματος

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 580 κλήσεις, από το πρωί της Τετάρτης, από όλες σχεδόν τις περιοχές της Αττικής, για πτώσεις δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η κίνηση του κυκλώνα τις επόμενες ημέρες 

Στοιχεία για την εξέλιξη του φαινομένου του μεσογειακού κυκλώνα συνεχίζουν να συλλέγουν οι επιστήμονες.

Η κίνηση του κυκλώνα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), αναμένεται να ακολουθήσει ανατολική πορεία, επηρεάζοντας με ισχυρές βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης το πρωινό του Σαββάτου. Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα πλήξει την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και, μέχρι το πρωί της Κυριακής, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

Τα κλειστά σχολεία 

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής (και οι παιδικοί σταθμοί), της Πελοποννήσου, του Ρεθύμνου, των Χανίων, καθώς και τα σχολεία σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Οι φωτογραφίες 

Tα πρακτορεία Reuters και Associated Press επισκέφτηκαν το λιμάνι της Ραφήνας, καταγράφοντας μοναδικές στιγμές από τη μεγάλη κακοκαιρία και τους θυελλώδεις ανέμους. Η πιο απροσδόκητη εικόνα είναι αυτή ενός σέρφερ, ο οποίος επιχειρεί να δαμάσει τα κύματα λίγο έξω από το λιμάνι της Ραφήνας, την ώρα που τα πλοία είναι δεμένα λόγω των πολλών μποφόρ.

reuters

Ένας ιδιοκτήτης μικρού σκάφους προσπαθεί να το σώσει από τη μανία του καιρού, βγάζοντας νερά με τον κουβά, παρόλο που το μισό σκάφος είναι μισοβουλιαγμένο.

reuters
reuters

Ένα αυτοκίνητο, καλυμμένο σχεδόν ολοκληρωτικά από τα νερά, διασχίζει το δρόμο στο λιμάνι της Ραφήνας, βάρκες και ιστιοπλοικά κοπανιούνται στο λιμάνι.

associated press
associated press

Άγρια η εικόνα από το Μάτι. Καμμένη γη και φουσκωμένα κύματα μόνο.

reuters
reuters