ΔΙΕΘΝΕΣ
05/11/2018 16:44 EET

Δείτε τη διαφήμιση που αρνήθηκε να παίξει το CNN

ASSOCIATED PRESS

Στο διαφημιστικό διάλειμμα της τηλεοπτικής μετάδοσης του παιχνιδιού New England Patriots - Green Bay Packers, το NBC έπαιξε ένα διαφημιστικό σποτ για το μεταναστευτικό που είχε την έγκριση του Ντόναλντ Τραμπ, εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών. Το ίδιο διαφημιστικό, το CNN αρνήθηκε να το προβάλλει ως πολύ ρατσιστικό, παρόλο που επρόκειτο να εισπράξει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την προβολή του.

Η διαφήμιση των 30 δευτερολέπτων, που είχε την έγκριση του Ντόναλντ Τραμπ, δείχνει ένα καραβάνι μεταναστών να κατευθύνονται προς τα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ και αμέσως μετά δείχνει τον Λουίς Μπρακαμόντες, έναν παράτυπο μετανάστη από το Μεξικό, που καταδικάστηκε για τη δολοφονία δύο αστυνομικών το 2014.

«Οι επικίνδυνοι παράνομοι εγκληματίες όπως ο δολοφόνος Λουίς Μπρακαμόντες δεν ενδιαφέρονται για τους νόμους μας», ανέφερε η διαφήμιση.

Πρόκειται για την πιο σύντομη εκδοχή της διαφήμισης που ανήρτησε στο Twitter ο πρόεδρος Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, στο οποίο υπήρχε ο ψευδής ισχυρισμός ότι οι Δημοκρατικοί άφησαν να μπει και να παραμείνει στην Αμερική ο Μπρακαμόντες, όπως γράφουν οι New York Times.

Ο γιος του Προέδρου, αντέδρασε με την απόφαση του CNN να μην προβάλλει τη διαφήμιση, κατηγορώντας το τηλεοπτικό δίκτυο για fake news, για άλλη μια φορά.

«Το CNN έχει καταστήσει απολύτως σαφές ότι αυτή η διαφήμιση είναι ρατσιστική. Όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία να πληρωθούμε για να παίξουμε αυτή τη διαφήμιση, την απορρίψαμε», αναφέρεται στον λογαριασμό twitter του δικτύου.

Η ηθοποιός Ντέμπρα Μέσινγκ που πρωταγωνιστεί στην κωμική σειρά του NBC, Will and Grace, διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του δικτύου με ένα tweet: «Θέλω να ξέρετε ότι ντρέπομαι που το δίκτυό μου έπαιξε αυτήν την αηδιαστική, ρατσιστική διαφήμιση».

Από την προηγούμενη βδομάδα, ο αμερικανικός στρατός έχει αναπτύξει 5.200 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και ενόπλους, κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό.

 

Με πληροφορίες από New York Times

Sponsored Post