Ο χάρτης των παπουτσιών στην Ελλάδα: Τι φοράμε, πώς το φοράμε και γιατί

Μία πρωτότυπη - και αποκαλυπτική - έρευνα.
.
.

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είδη παπουτσιών προτιμούν οι Έλληνες; Σε ποια πόλη οι γυναίκες φοράνε τα ψηλότερα τακούνια; Ποια χρώματα παπουτσιών είναι τα πιο δημοφιλή και ποια σχεδόν αγνοούνται; Πού βρίσκονται οι Έλληνες με τις μεγαλύτερες πατούσες;

Ε, αυτές οι απορίες, λοιπόν, (επιτέλους!) βρίσκουν τις απαντήσεις τους μέσα από την ανάλυση στατιστικών στοιχείων των πωλήσεων που αναφέρει ότι έκανε το ηλεκτρονικό κατάστημα epapoutsia.gr.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που ταλανίζετσε από τα παραπάνω ερωτήματα, ήρθε η ώρα να πάρετε απαντήσεις μέσα από το συγκεκριμένο άρθρο που ψυχογραφεί τον Ελληνα μέσα από το υπόδημά του. Ιδού, λοιπόν:

Ο χάρτης των χρωμάτων των παπουτσιών στην Ελλάδα
Ο χάρτης των χρωμάτων των παπουτσιών στην Ελλάδα

Ποιο χρώμα παπούτσια προτιμούν οι Ελληνες;

Οι κατασκευαστές προσφέρουν διάφορα χρώματα και μοντέλα υποδημάτων, και όμως οι αγοραστές στην Ελλάδα συνήθως επιλέγουν μαύρα παπούτσια. Στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα το κάθε δεύτερο ζευγάρι παπουτσιών που αγοράζεται είναι σε μαύρο χρώμα.

Και αν όχι μαύρο, ποιο άλλο χρώμα; Σε όλη τη χώρα το λευκό είναι το δεύτερο πιο συχνά επιλεγμένο χρώμα. Η εξαίρεση είναι η Λάρισα όπου το πιο αγαπημένο χρώμα μετά το μαύρο είναι το μπεζ.

Τα στατιστικά στοιχεία της epapoutsia.gr αναφέρουν ότι τα κίτρινα, πορτοκαλί και μωβ παπούτσια είναι τα λιγότερο επιλεγμένα ανάμεσα στους Έλληνες καταναλωτές.

Τα νούμερα των παπουτσιών ανά την Ελλάδα
Τα νούμερα των παπουτσιών ανά την Ελλάδα

Τι νούμερο παπούτσι φοριέται ανά την επικράτεια;

Ελέγξαμε επίσης τα μεγέθη των παπουτσιών που αγοράστηκαν. Αποδείχθηκε ότι τα καταστήματα ξεμένουν από το νούμερο 38 σε γυναικεία και 43 στα ανδρικά πιο γρήγορα από τα άλλα νούμερα.

Στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι περισσότερες γυναίκες φοράνε το νούμερο 38. Στην Πάτρα και Ηράκλειο 39. Τις μεγαλύτερες πατούσες έχουν οι γυναίκες στη Λάρισα (40). Αν η Σταχτοπούτα φόραγε νούμερο 37, ο πρίγκιπας πιθανώς θα την έβρισκε στα Ιωάννινα.

Το αγαπημένο είδος υποδημάτων που διαλέγουν οι Ελληνες
Το αγαπημένο είδος υποδημάτων που διαλέγουν οι Ελληνες

Τι άλλο λένε τα παπούτσια για εμάς;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για το ποια είναι τα πιο δημοφιλή υποδήματα εκτός του χειμώνα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες λατρεύουν το αθλητικό στυλ και ιδιαίτερα την άνεση. Μεταξύ των γυναικών, τα σνίκερς , σανδάλια, πάνινα παπούτσια, γόβες και αθλητικά αγοράστηκαν πιο συχνά. Ενώ τα τοπ 5 των ανδρών είναι τα σνίκερς, αθλητικά, σανδάλια, πάνινα και μοκασίνια.

Χάρη στα στατιστικά στοιχεία της epapoutsia.gr, ξέρουμε που στην Ελλάδα οι γυναίκες είναι έτοιμες για μεγάλες θυσίες. Οι πιο γενναίες γυναίκες βρίσκονται στα Ιωάννινα με το ύψος τακουνιου 6,4 εκατοστά. Στην Αθήνα έχουμε 5,8 εκατ., Πάτρα 5,6 εκατ., Ηράκλειο 5,4 και Λάρισα 4,7.

Που θα συναντήσετε γυμνασμένους άντρες; Σύμφωνα με τα στοιχεία για την πώληση αθλητικών παπουτσιων για τρέξιμο, οι πιο αθλητικοί άνδρες ζουν στην Πάτρα, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη. Η Αθηναίοι βρέθηκαν στην 5 θέση.

Πού βρίσκονται οι πιο γυμνασμένοι άνδρες ανά την Ελλάδα
Πού βρίσκονται οι πιο γυμνασμένοι άνδρες ανά την Ελλάδα