Δείξε μου το στόμα σου να σου πω ποιος είσαι

Η γενική εικόνα του στόματος μας μπορεί να μας πει πολλά τόσο για την υγεία του σώματος όσο και για διατροφικές συνήθεις που πρέπει να αλλάξουμε.

Πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν την προσοχή που χρειάζεται στην υγεία των δοντιών και των ούλων τους. Εκτός από τα προφανή αισθητικά οφέλη ενός ωραίου χαμόγελου που εκπέμπει γοητεία, ένα υγιές στόμα αποτελεί και καθρέφτη της γενικής σωματικής υγείας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η στοματική υγεία των πολιτών αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα για πολλές χώρες μιας και επηρεάζει τους ανθρώπους καθ′ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, προκαλώντας πόνο, ενοχλήσεις και αισθητικά προβλήματα.

Γνωρίζατε ότι:

Σύμφωνα με τον Βρετανικό Οργανισμό Υγείας η ουλίτιδα δεν είναι μια δυσάρεστη κατάσταση μόνο για τα δόντια σας, καθώς μπορεί να είναι συνδεδεμένη και με προβλήματα υγείας σε άλλα σημεία του σώματός μας. Η ουλίτιδα μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα για προβλήματα σχετικά με τον διαβήτη ή ακόμα και με την καρδιά.

Όμως, φυσικά υπάρχουν και πολύ καλά νέα, καθώς το καθημερινό, σωστό βούρτσισμα των δοντιών με τα κατάλληλα προϊόντα, μπορεί να καταπολεμήσει την ουλίτιδα και την επίπονη ευαισθησία των δοντιών, βοηθώντας και στην προστασία της γενικής σωματικής υγείας

Στην περίπτωση λοιπόν που υποφέρετε από ούλα που αιμορραγούν, οι οδοντόκρεμες Parodontax είναι σχεδιασμένες να διατηρούν τα ούλα σας υγιή και τα δόντια σας δυνατά, βοηθώντας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της αιμορραγίας των ούλων. Αν πάλι ανήκετε στο 30% των ανθρώπων που υποφέρουν από ένα οξύ πόνο σε ζεστές ή κρύες τροφές η ποτά, οι Οδοντόκρεμες Sensodyne ανακουφίζουν από τον πόνο των ευαίσθητων δοντιών και παρέχουν προστασία μεγάλης διάρκειας με βούρτσισμα για δυο φορές την ημέρα.

Πώς πλένεις τα δόντια σου; Δες εδώ τον σωστό τρόπο.

Η καλή υγεία ξεκινάει από τη φροντίδα του στόματος. Ένα υγιές χαμόγελο μπορεί να πει πολλά τόσο για το ποιοι είμαστε όσο και για τον τρόπο που ζούμε, τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους άλλους, που αγαπάμε τον εαυτό μας. ’Όλα μέσα μας είναι τόσο συνδεδεμένα και εξαρτώνται από το τι τρώμε, το πώς φροντίζουμε τον οργανισμό και το σώμα μας. Για αυτό, εξάσκηση, σωστή διατροφή, σωστή περιποίηση των δοντιών μας, και ένα πολύ λαμπερό χαμόγελο στη ζωή.

Πηγή:

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO): https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/oral-health