ΔΙΕΘΝΕΣ
08/01/2019 12:44 EET

Δεκάδες νεκροί σε αντεπιθέσεις του ISIS κατά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων

Rodi Said / Reuters

Δεκάδες ένοπλοι έχασαν τη ζωή τους από αντεπιθέσεις του ISIS κατά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε την Τρίτη το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι αντεπιθέσεις, τις οποίες εξαπέλυσε η τζιχαντιστική οργάνωση την Κυριακή το βράδυ εκμεταλλευόμενη χιονοθύελλα και τις άσχημες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 23 ενόπλων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), ενώ 9 τζιχαντιστές έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεσή τους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

«Χρησιμοποιώντας καμικάζι, το ISIS εξαπέλυσε αιματηρές αντεπιθέσεις κατά των FDS σε τρεις άξονες, κυρίως στα χωριά Σούσα και Αλ Σάαφα», διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις υποστηριζόμενες από τον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών, του οποίου ηγείτο η Ουάσινγκτον, εξαπέλυσαν τον Σεπτέμβριο επίθεση κατά του τελευταίου προπυργίου του ISIS στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Εζόρ, κοντά στην ιρακινή μεθόριο.

Τους τελευταίους μήνες, η προέλαση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων έχει επιβραδυνθεί από τις αντεπιθέσεις των τζιχαντιστών, οι οποίες γίνονται συχνά όταν η οργάνωση μπορεί να εκμεταλλευτεί την κακοκαιρία. Ωστόσο οι ένοπλοι των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων έχουν κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του προπυργίου των τζιχαντιστών, έχοντας απωθήσει τα τελευταία μέλη του ISIS που εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί σε πολύ περιορισμένη περιοχή.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)