ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/07/2019 13:01 EEST

Δημιουργήστε από το μηδέν την κρεβατοκάμαρα των ονείρων σας

Με λίγη φαντασία, το προσωπικό σας γούστο και τα κατάλληλα έπιπλα, μπορείτε να φτιάξετε την κρεβατοκάμαρά σας σαν ένα μικρό “παλατάκι”.

Η κρεβατοκάμαρα είναι ένας από τους πιο παρεξηγημένους χώρους του σπιτιού. Συνήθως, δεν δίνουμε τη σημασία που πρέπει στα έπιπλα και τα διακοσμητικά που θα επιλέξουμε, γιατί σπαταλάμε περισσότερο χρόνο στην εικόνα του σαλονιού ή της κουζίνας.

Ωστόσο, επειδή περνάμε το 1/3 της καθημερινότητάς μας στην κρεβατοκάμαρα και επειδή πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους χώρους στους οποίους αφήνουμε ελεύθερο τον εαυτό μας να ξεφορτωθεί οτιδήποτε αρνητικό και να απολαύσει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας, η εικόνα του χώρου θα πρέπει να είναι η ανάλογη.

Αν είστε από εκείνους που αποθηκεύουν χιλιάδες φωτογραφίες στο Instagram με κρεβατοκάμαρες ή σελίδες από site διακόσμησης, τότε αυτό το κείμενο είναι για εσάς. Ήρθε ο καιρός να κάνετε το επόμενο βήμα και από τη θεωρία (τις φωτογραφίες) να περάσετε στην πράξη και να δημιουργήσετε το δωμάτιο των ονείρων σας.

Βήμα 1ο: Διαλέξτε το σωστό κρεβάτι

Το άλφα και το ωμέγα στην κρεβατοκάμαρα είναι φυσικά το κρεβάτι για να μπορείτε να απολαμβάνετε πραγματικά τον ύπνο σας. Στην GAND θα βρείτε κρεβατοκάμαρες κορυφαίας ποιότητας σε πολύ καλές τιμές που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη. Μονά, διπλά, υπέρδιπλα, κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο, κρεβάτια με δερμάτινη επένδυση ή ύφασμα. Όλα τα έπιπλα κατασκευάζονται πάντα με βάση το κάθε σπίτι ξεχωριστά. Με μια επίσκεψη στο φυσικό ή στο online κατάστημα θα βρείτε αυτό που αναζητάτε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Βήμα 2ο: Βρείτε τον κατάλληλο φωτισμό

Το παν σε έναν χώρο είναι ο φωτισμός. Στην κρεβατοκάμαρα, καλό θα ήταν να υπάρχει χαλαρό φως, γι’ αυτό και ένας κρυφός φωτισμός θα ήταν η ιδανική λύση. Επιλέξτε αυτό που σας εξυπηρετεί καλύτερα και αποφύγετε τις υπερβολές, αφού πρόκειται για έναν χώρο που προσφέρει – πάνω απ’ όλα – χαλάρωση και ηρεμία.

Βήμα 3ο: Δημιουργήστε όμορφα spots

Η κρεβατοκάμαρα είναι ο πιο προσωπικός χώρος για κάθε άνθρωπο, όμως μπορεί να γίνει ακόμα πιο προσωπικός. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφες γωνίες και spots για εσάς. Μια ωραία πολυθρόνα όπου θα μπορείτε να απολαμβάνετε μια κούφα καφέ διαβάζοντας ένα ωραίο βιβλίο είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα, ή αντίστοιχα ένα spot που ενδεχομένως θα λειτουργεί σαν γραφείο για να μπορείτε να ασχολείστε με τη δουλειά σας.

Βήμα 4ο: Επενδύστε σε κομοδίνα και συρταριέρες

Εκτός από το κρεβάτι, αυτό που χρειάζεστε είναι αυτό που λέμε “τα περιφερειακά”. Τα κομοδίνα και οι συρταριέρες είναι απαραίτητα για τη λειτουργικότητα της κρεβατοκάμαρας, αφού σας βοηθούν να εξοικονομείτε χώρο, έχοντας παράλληλα ένα πολύ όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.

Κρατήστε τα ρούχα σας τακτοποιημένα επιλέγοντας μια συρταριέρα σε σχέδιο, υλικό και χρώμα που ταιριάζει στο δωμάτιό σας και βρείτε τα κομοδίνα που θα ολοκληρώσουν την εικόνα του χώρου σας μέσα από την τεράστια γκάμα επιλογών που προσφέρει η GAND.