ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/12/2020 16:21 EET | Updated 25/12/2020 16:39 EET

Δήμος Αθηναίων: Χίλια διακόσια χριστουγεννιάτικα γεύματα σε άστεγους

Πώς έγινε η σίτιση στο σύνολο των δομών της πόλης που υποστηρίζουν τους συμπολίτες μας που δεν έχουν στέγη.

Δήμος Αθηναίων
Χριστουγεννιάτικα γεύματα Δήμου Αθηναίων

       Φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι  των αστέγων δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί όπως το ξέραμε. Έτσι ο Δήμος Αθηναίων  επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο ώστε να μην μείνει ούτε ένας, χωρίς εορταστικό  γεύμα. Κι αυτό ισχύει και για εκείνους που βρίσκονται στις δομές του Δήμου αλλά και για όσους ζουν στο δρόμο.

Δήμος Αθηναίων
Χριστουγεννιάτικα γεύματα του Δήμου Αθηναίων

                Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε  από το Κέντρο Υποδοχής και  Αλληλεγγύης του Δήμου μια συντονισμένη επιχείρηση διανομής 1.200 γιορτινών γευμάτων, σε όλες τις δομές  του Δήμου Αθηναίων που φιλοξενούν άστεγο πληθυσμό, στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, στον Ξενώνα Άστεγων Τοξικοεξαρτημένων και σε άλλες  δομές της πόλης {Σπίτι του Ηθοποιού, Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών, Εστία των Αθηνών κ.α.), αλλά και στους ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο. Oι ομάδες  streetwork του Κ.Υ.Α.Δ.Α. «σαρώνουν»  μεγάλες  περιοχές κυρίως του κέντρου της Αθήνας αλλά και σε γειτονιές, ώστε και οι άστεγοι που παραμένουν στους δρόμους, να έχουν την ευκαιρία  να νιώσουν, λίγη από τη θαλπωρή των γιορτών με  ένα ζεστό, γιορτινό γεύμα.

Δήμος Αθηναίων
Χριστουγεννιάτικα γεύματα του Δήμου Αθηναίων

Τα γεύματα είναι μία προσφορά του FAIRY και της P&G.

 

Δήμος Αθηναίων
Χριστουγεννιάτικα γεύματα του Δήμου Αθηναίων

Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί καθημερινή πρακτική για τον Δήμο Αθηναίων καθώς το Κ.Υ.Α.Δ.Α, ήδη από το πρώτο lockdown έχει αναλάβει τη σίτιση στο σύνολο των δομών της πόλης που υποστηρίζουν άστεγους, ενώ πραγματοποιεί καθημερινά διανομή φαγητού και στους δρόμους.