ΔΙΕΘΝΕΣ
03/11/2019 14:07 EET

Δημόσια συγγνώμη από την McDonald's στην Πορτογαλία για την καμπάνια «Sundae Bloody Sundae»

«Δεν είχε σκοπό να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στα ιστορικά γεγονότα της Βορείου Ιρλανδίας του 1972».

SIPA USA/PA Images

Τα McDonald’s στην Πορτογαλία, βρέθηκαν σε δύσκολη θέση την προηγούμενη εβδομάδα καθώς αναγκάστηκαν να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη ύστερα από την καμπάνια «Sundae Bloody Sundae» που οργάνωσαν, προκειμένου να προωθήσουν την προσφορά για το παγωτό στο μενού τους.

Το γνωστό τραγούδι των U2 με τίτλο «Sunday Bloody Sunday», ήταν αυτό που ενέπνευσε τους δημιουργούς της καμπάνιας, για δύο παγωτά στην τιμή του ενός, την εβδομάδα του Χαλοουίν.

Τα διαφημιστικά πανό όπως ήταν αναμενόμενο απομακρύνθηκαν με την εταιρεία να δηλώνει πως, «Δεν είχε σκοπό να κάνει αναφορά στα ιστορικά γεγονότα. Το σλόγκαν χρησιμοποιήθηκε καθαρά για λόγους διαφημιστικούς. Ζητάμε μία ειλικρινή συγγνώμη από όλους όσους προσβάλαμε».

Η σφαγή της «Bloody Sunday», γνωστή και ως «The Troubles» (Οι Ταραχές), του 1972, στην οποία αναφέρεται το τραγούδι των U2, είδε 28 άμαχους Ιρλανδούς, που σκοτώθηκαν μετά από πυροβολισμούς Βρετανών στρατιωτών, στο Ντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας, κατά την διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Συνολικά 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τραυματισμούς - σημειώνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε ένα και μοναδικό περιστατικό κατά τη διάρκεια των «Ταραχών».

Πηγή: Independent