ΠΟΛΙΤΙΚΗ
03/12/2018 17:56 EET

Δημοσκόπηση του Politico για τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα: Tα ποσοστά των κομμάτων

Προβλέπει ότι στις ευρωεκλογές του Μαΐου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συγκεντρώσει ποσοστό 36,79%, που αντιστοιχεί σε 10 έδρες.

Sergey Tinyakov via Getty Images

Νίκη της ΝΔ με διαφορά άνω των 11 ποσοστιαίων μονάδων «βλέπει» για τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα το Politico, με βάση την επεξεργασία του συνδυασμού όλων των δημοσκοπήσεων (poll of the polls).

Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι στις ευρωεκλογές του Μαΐου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συγκεντρώσει ποσοστό 36,79%, που αντιστοιχεί σε 10 έδρες. Πρόκειται για αύξηση 5 εδρών σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αναμένεται να συγκεντρώσει το 25,4% ή 6 έδρες, ενώ την τρίτη θέση αναμένεται να καταβάλλει το Κίνημα Αλλαγής με 7,88% και  δύο έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Χρυσή Αυγή, με προβλεπόμενο ποσοστό 7,62% αναμένεται να έχει παρουσία με δύο Ευρωβουλευτές. Το ΚΚΕ αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 6,94%, και να βγάλει έναν ευρωβουλευτή.

Εκτός Ευρωβουλής εκτιμάται ότι θα μείνουν η Ένωση Κεντρώων με 2,71%, το Ποτάμι με 2,29% και οι ΑΝΕΛ με 1,49%.

Στις ευρωεκλογές του 2014, ο  ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει έξι έδρες, η ΝΔ πέντε έδρες, η Χρυσή Αυγή 3 έδρες και από δύο έδρες ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΚΕ, ενώ οι ΑΝΕΛ είχαν εκλέξει μία έδρα. 

 

Με πληροφορίες από Politico

Sponsored Post