Δεν έχεις φαγητό για αύριο; Βρήκαμε τη λύση

Η τέλεια λύση έφτασε και είναι... ελληνική.

Για όλους μας υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε χρόνο και κουράγιο να μαγειρέψουμε ή πολλές φορές έχει τύχει να μην προλάβουμε να πάμε στο σούπερ μάρκετ να πάρουμε τα απαραίτητα υλικά. Έτσι, την επόμενη μέρα καταλήγουμε να τρώμε πρόχειρα γεύματα και να πέφτουμε σε ανθυγιεινές επιλογές για να “ξεγελάσουμε” την πείνα μας, που εκτός ότι παχαίνουν, βλάπτουν τον οργανισμό μας και δεν μας προσφέρουν καμία θρεπτική αξία.

Αναζητήσαμε λοιπόν, μια λύση για να έχουμε θρεπτικά και γευστικά γεύματα, ακόμη και τις μέρες που δεν έχουμε μαγειρέψει και βρήκαμε το coozein.

Πρόκειται για ένα νέο start-up που έρχεται να μας μας λύσει τα χέρια κάθε φορά που δεν έχουμε ετοιμάσει φαγητό για την επόμενη ημέρα.Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να προνοήσουμε και να παραγγείλουμε ”σήμερα για αύριο” μιας που δεν υπάρχει δυνατότητα να παραγγείλεις για την ίδια μέρα. Και αυτό γιατί χρειάζεται χρόνος για να ετοιμαστεί με τα καλύτερα υλικά.

Στο coozein υπάρχουν γεύματα φτιαγμένα με φρέσκα, εποχιακά και τοπικά προϊόντα. Μαγειρεύονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχουν περιττά λιπαρά, καθώς σκοπός του coozein είναι να προσφέρει αληθινά ισορροπημένα γεύματα που είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό.

Σου δίνει την επιλογή να δεις το μενού της επόμενης ημέρας, αλλά και όλης της υπόλοιπης εβδομάδας και να προπαραγγείλεις τα γεύματα που θέλεις, επιλέγοντας ακόμη και την ακριβή ώρα που θα φτάσουν στην πόρτα σου.

Υπάρχουν επιλογές για όλες τις διατροφικές συνήθειες και ανάγκες. Γεύματα για vegan, vegeterian, χωρίς γλουτένη, χωρίς ξηρούς καρπούς, χωρίς αυγό και γαλακτοκομικά, αλλά φυσικά και γεύματα για εκείνους που τρώνε τα πάντα.

Σε κάθε γεύμα αναγράφονται τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, οι θερμίδες και η διατροφική αξία του κάθε πιάτου για να ξέρεις ακριβώς τι έφαγες.

Έτσι, πια δεν χρειάζεται να συμβιβαζόμαστε με ανθυγιεινά γεύματα γιατί δεν μαγειρέψαμε για την επόμενη μέρα, αφού έχουμε την επιλογή να φάμε γεύματα με τις καλύτερες πρώτες ύλες μαγειρεμένα από επαγγελματίες σεφ.

Coozein
Coozein

Παράλληλα, το coozein φέρνει στο ελληνικό delivery μια ακόμη καινοτομία. Το γεύματα έχουν μηδαμινό μικροβιακό φορτίο.

Όταν ένα φαγητό μένει έστω και για λίγη ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αρχίζει να αναπτύσσει μικρόβια που μελλοντικά μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας, μέχρι και τροφική δηλητηρίαση. Η επικίνδυνη ζώνη για την ανάπτυξη των μικροβίων είναι από 5-65 βαθμούς Κελσίου.

Στο coozein τα φαγητά όταν βγουν από τον φούρνο, ψύχονται αμέσως σε θερμοκρασία 3-5 βαθμούς κελσίου με την πιστοποιημένη μέθοδο “cook and chill” και έτσι κλείνει απότομα την “πόρτα” στα μικρόβια, μη επιτρέποντάς τους να αναπτυχθούν.

Τα γεύματα δεν είναι κατεψυγμένα. Η θερμοκρασία τους κατεβαίνει απλώς κάτω από την επικίνδυνη ζώνη που επιτρέπει την ανάπτυξη των μικροβίων.

Στη συνέχεια συσκευάζονται, αποθηκεύονται και μεταφέρονται στην κατάλληλη θερμοκρασία στην πόρτα σας με ειδικά οχήματα-ψυγεία. Τα γεύματα παραμένουν γευστικά και φρέσκα σαν να μαγειρεύτηκαν πριν λίγο, αφού ουσιαστικά σταματάει ο χρόνος τους. Με αυτήν την μέθοδο τα πιάτα χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα γευστικά παραμένουν φρέσκα για 3 μερες στο ψυγείο.

Όταν το παραλάβεις μπορείς είτε να το ζεστάνεις για λίγα λεπτά στο φούρνο ή στο φουρνάκι μικροκυμάτων είτε να το βάλεις στο ψυγείο σου μέχρι να πεινάσεις.

Το coozein κατάφερε να δημιουργήσει το eco-σύστημα σίτισης του μέλλοντος, αφήνοντας πίσω παρορμητικές κακές διατροφικές συνήθειες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να προνοήσεις και να παραγγείλεις από σήμερα το αυριανό φαγητό, ώστε να στο ετοιμάσουν και να στο φέρουν την ώρα που θέλεις.

Εμείς το δοκιμάσαμε και το προτείνουμε.

Υ.Γ. Έχει έκπτωση 2 ευρώ για κάθε γεύμα της πρώτης παραγγελίας.

Βρες όλα τα γεύματα του Coozein εδώ.